Laatste kans om iTube van De Batterie te bekijken

iTube van De Batterie

iTube is een project waar de virtuele en de reële wereld in elkaar overvloeien. Kunstpraktijk De Batterie brengt hun installatie naar S.M.A.K. Wat is de impact van sociale media, hashtags en pixels op onze identiteit?

De jongeren van De Batterie kwamen experimenteren in het laboratorium van S.M.A.K. Ze reflecteren over de impact van sociale media, hashtags en pixels op onze identiteit.

De Batterie is een participatieve kunstpraktijk die artistieke projecten op lange termijn ontwikkelt in Vlaanderen en Brussel. De organisatie geeft een stem aan kinderen, jongeren en volwassenen met de meest uiteenlopende achtergronden en biedt hen via de kunst een platform om te communiceren met de omgeving waarin ze leven.

iTube is een project waar de virtuele en de reële wereld in elkaar overvloeien. De jongeren experimenteerden met fotografie, zeefdruk, audio, beeldmanipulatie en VJ-ing. Deze installatie is het resultaat. 50 mensen maken een subjectief portret van elkaar op basis van een beperkt sociale media profiel. Welke info nemen we mee in onze beeldvorming? Hoe verschilt onze gecreëerde identiteit van de werkelijkheid? Ontdek deze zoektocht in een interactieve installatie.

Praktische informatie
  • Tot zondag 16.Okt.2022.
  • In de Barcozaal van S.M.A.K., Jan Hoetplein 1 9000 Gent.
  • Gratis.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by