Lightsensitivity

tot 19.Mei.23
230425 SMAK Light Sensitivity014

In Zaal 1 tonen we het proces van de fotografie workshops voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. De patiënten van het psychiatrisch centrum Dr. Guislain, Gent-Sleidinge en Karus werkten samen met mentormentor.

Sinds begin 2017 organiseert S.M.A.K. regelmatig fotografie workshops voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, in samenwerking met fotograaf Anja Hellebaut van Mentormentor. Het opzet van het project is eenvoudig: de deelnemers bezoeken het museum, krijgen elk een camera en gaan daarna vier weken aan de slag om een eigen serie foto’s te realiseren. De resultaten zijn heel direct en tegelijk erg persoonlijk, waarbij de camera de ene keer als schild, de andere keer als venster op de wereld fungeert.

In Zaal 1 kan je het proces van de meest recente workshops volgen met patiënten van PC Dr. Guislain, PC Gent-Sleidinge en Karus. In dit workshoptraject lag de focus op het presenteren van hun zelfgemaakte foto’s, met het museum als inspiratiebron voor het ontwikkelen van een eigenzinnige scenografie.

Praktische informatie
  • Te zien in Zaal 1, in S.M.A.K.
  • Tot 19.Mei.2023.
  • Doorlopend.
  • Gratis toegang.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by