Modeshow van modelabel Amili Haha

29.Okt.23
20230201 SMAK Zandberg c Martin Corlazzoli COR07396

Naar aanleiding van het verblijf van kunstwerkplaats De Zandberg in Zaal 1 brengt modelabel Amili Haha op zondag 29 oktober een modeshow in S.M.A.K.

Amili Haha is een uniek modelabel. Wie het niet kent, zou kunnen denken dat het verwijst naar de naam van één ontwerpster. Annemie, Mieke, Lindsy, Hannes en Hadewijch gaven via de beginletters van hun naam echter de aanzet tot de naam van het label. Een eigenzinnig modelabel dat ondertussen nog een resem andere ontwerpers onder zijn vleugels nam.

Een belangrijke troef van het label is dat het ingebed is in een Kunstwerkplaats. Een schare kunstenaars levert zeefdrukken en tekeningen voor stofontwerpen en beïnvloeden zo het spoor van het modelabel.

20230201 SMAK Zandberg c Martin Corlazzoli COR07379

Het label is een initiatief van ontwerpster Annemie Depaepe, die het zag groeien uit een atelier dat gericht was op kledingherstel en maatwerk. In 2004 werd het atelier opgenomen in een artistieke werkplek, Het molenhuis, de voorloper van Kunstwerkplaats De Zandberg. Al snel lag de nadruk van het project op het artistieke. Sinds 2017 maakt Amili Haha totaalcollecties. Het label staat voor handgemaakte artistieke stukken in beperkte oplage, sustainable fashion, uniek en eerlijk. De basisstoffen zijn overblijfselen gekocht van interessantere ontwerpers. Niet verkochte stukken uit vorige collecties worden herwerkt en duiken in een nieuwe vorm op in de volgende collectie

Het ontwerpproces van Amili Haha vertrekt niet van een centraal idee of thema, maar vanuit de persoonlijke fascinaties van de ontwerpers. Inspiratie vinden ze hoofdzakelijk in kunstwerken. Ze hebben een eigen kijk op lichamelijkheid, maken moodboards en tekeningen en gaan ervan uit dat alles al bestaat. Aan de ontwerptafels communiceren de designers met textiel en tekeningen. Ze pikken elkaar ideeën op en verweven die tot één stuk en één collectie. Dit alles verloopt heel organisch.

Eerdere collecties werden gepresenteerd in 2017 (Texture museum Kortrijk) en 2019 (Be-Part Waregem) en in 2022 (Museum Dr.Guislain).

Praktische informatie
  • Zondag 29.Okt.2023.
  • Modeshow start om 15:00.
  • Toegang is gratis.Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by