Nocturnes tijdens Gerhard Richter + Benjamin H.D. Buchloh | museum open tot 21:00

23.Jan.18
Gerhard Richter installation S M A K 2017 foto Dirk Pauwels1b

Op dinsdag 23 januari 2018 blijft het museum open tot 21:00 voor het publiek en kan je de lezing volgen van Benjamin H.D. Buchloh. 

Op de bovenverdieping bezoek je de tentoonstelling Over Schilderen van Gerhard Richter. Zijn werken uit de jaren ‘60 en ’70 worden samen met recente creaties rond twee sculpturen gedrapeerd, die de kern vormen van de tentoonstelling.

Tijdens de tentoonstelling wordt een lezingenreeks georganiseerd door S.M.A.K. en Herbert Foundation die het oeuvre van Richter belicht. Op dinsdag 23 januari 2018 om 20:00 -kan je de lezing volgen van Benjamin H.D. Buchloh, sinds 2006 hoogleraar aan de Andrew W. Mellon moderne kunst aan de universiteit van Harvard. Hij wordt internationaal beschouwd als één van de belangrijkste onderzoekers van kunst na 1945. Als expert van het werk van Gerhard Richter zal hij tijdens zijn lezing vooral ingaan op de experimenten met glas en spiegels en hun relatie met het schilderij. Meer informatie vind je hier.

We grijpen ook de kans om naar aanleiding van Vrienden Verzamelen enkele collectiestukken uit te lichten die door de Vrienden v/h S.M.A.K. in het verleden zijn aangekocht. En tot slot zie je een selectie van publicaties, notities, brieven, foto’s, folders, affiches en andere documenten uit het archief van Raoul De Keyser.

Wil je een bezoek brengen in groep? Dan staan onze gidsen klaar om je meer uitleg te geven over de lopende tentoonstellingen. Boek via deze link een gids.

Praktisch

  • Dinsdag 23 januari 2018 + lezing door Benjamin H.D. Buchloh. Meer informatie, klik hier.
  • Het museum is open van 9:30 tot en 21:00.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by