Oasem: Bewoners woonzorgcentrum De Liberteyt stellen tentoon

tot 24.Maa.24
OASEM

In Zaal 1 kan je vanaf 14 maart genieten van de expo Oasem met kunstwerken gemaakt door bewoners van het woonzorgcentrum De Liberteyt in Wondelgem. Van beeldende kunst, video en dans tot 'bejaardentechno', op creativiteit staat duidelijk geen leeftijd.

WZC De Liberteyt

De bewoners van De Liberteyt kunnen hun talenten al twee jaar lang (her)ontdekken dankzij Studio X-pressief, het creatieve atelier van het woonzorgcentrum. Dat leidde al tot heel wat opmerkelijke projecten. Zo was er in 2022 een Fair Fashion-modeshow in De Centrale, waarbij de senioren op de catwalk oude trouwjurken een nieuw leven gaven. Of de kleurrijke expo 'Vlinder me' in het woonzorgcentrum zelf.

Deze keer palmen de bewoners Zaal 1 van het S.M.A.K. in met de gratis expo 'Oasem', in het Gents verwijzend naar adem, in het Engels naar 'awesome'. Bezoekers kunnen genieten van onder meer beeldende kunst en videowerk. Er is ook 'bejaardentechno' in het Stoofkot (een knipoog naar de internationale dj-sets in de 'boiler room'), er zijn dansworkshops en en wie dat wil kan in een zetel met een bewoner op zoek gaan naar levenswijsheden.


'Op creativiteit staat geen leeftijd! Kom naar het S.M.A.K. en geniet van de kunstwerken van de bewoners van De Liberteyt, kom dansen op bejaardentechno en snuif nog wat levenswijsheden op.' Rudy Coddens, schepen van Seniorenbeleid

Elke dag zijn er bewoners van De Liberteyt aanwezig, zoals Betty (87) en Jenny (90), die bezoekers mee wegwijs maken. Zelfs de suppoost van dienst is een bewoner: Emilienne (86), die in haar beroepsleven eerder al in Gentse musea werkte.

Praktische info
  • Van 14.Maa.24 tot 24.Maa.24.
  • In Zaal 1 van het S.M.A.K.
  • Elke dag van 10:00 tot 16:00, behalve op maandag (sluitingsdag S.M.A.K.)
  • Gratis, een ticket voor het S.M.A.K. is niet nodig, tenzij je ook de lopende tentoonstelling wil bezoeken.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by