Opening tentoonstellingen Leo Copers | 1969 - 1974 - Zhang Peili | Uplifting - Uit de Collectie | Out of Time

1.Jun.18
Copers waterlamp web

Je bent van harte welkom op de opening van drie nieuwe tentoonstellingen. Op vrijdag 1 juni 2018 kan je tussen 20:00 en 23:00 een bezoek brengen aan het museum. Napraten doe je in ons S.M.A.K.-café. 

Met een uitgebreide selectie werken uit de periode 1969 -1974 brengt S.M.A.K. een museaal overzicht van Leo Copers’ vroegste kunstpraktijk. Naast de vier natuurelementen spelen gas en (kunst)licht, zoals gloei- en tl-lampen een belangrijke rol in deze tentoonstelling.

Zhang Peili wordt beschouwd als pionier van de Chinese videokunst maar verkent ook andere media. In de tentoonstelling Uplifting zie je hoe hij evolueerde van avantgardistische schilderkunst naar experimenten met video en digitale media.

Videokunst komt op in de tweede helft van de jaren ’60 en is midden jaren ’80 goed ingeburgerd. Vanaf dan werken kunstenaars meer op de puur esthetische beleving van beelden. Uit de Collectie | Out of Time omvat vijf werken die focussen op traagheid. Met werk van Marie-Jo Lafontaine, Annika Larsson, Nicolas Provost, Pipilotti Rist en Saskia Olde Wolbers.

Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by