Performance ‘The Host: An Incomplete History of Performance at S.M.A.K.’ by Ula Sickle (2)

9.Feb.20
Ulasickle performance

Voor ‘Uit de Collectie | Museum for a Small City / Rebuild’ maakt de kunstenaar een nieuwe productie die de vorm aanneemt van een subjectieve rondleiding doorheen de geschiedenis van performancekunst in S.M.A.K. 

Ula Sickle (°1978, Toronto, Canada) woont en werkt in Brussel. Ze heeft een cross-disciplinaire praktijk en gaat geregeld samenwerkingen aan met dansers, architecten en kunstenaars uit de beeldende kunsten en de hedendaagse muziek. Haar achtergrond in hedendaagse dans vertaalt zich daarbij op consistente wijze naar een choreografische benadering van beweging en een reflectie op de perceptie en ervaring eigen aan live art.

Deze nieuwe productie, The Host, neemt de vorm aan van een subjectieve rondleiding doorheen de geschiedenis van performancekunst in S.M.A.K. Voor haar onderzoek zette de kunstenaar gesprekken op met huidige en voormalige museummedewerkers en traceerde ze als het ware het ‘belichaamde’ archief van het museum. Vertrekkend van deze mondelinge geschiedenis verschoof ze de focus van het visuele naar beleving, geheugen en omgeving. De performance opent de activering van Richard Venlets ‘Uit de Collectie | Museum for a Small City / Rebuild’, dat deels functioneert als een presentatiemodel voor de S.M.A.K.-collectie. Dat dit model bij aanvang leeg blijft kan in deze performance binnen een institutioneel kader worden begrepen als de bescheiden aanwezigheid van performancekunst in publieke verzamelingen.

Praktisch

  • Zondag 9 februari .2020 - 15:00
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by