Rondleiding in kunstbeurs Art Antwerp VOLZET

16.Dec.23
5 Day 1 ART ANTWERP 2022 Fotograaf Almicheal Fraay maikeljay 75
5 Day 1 ART ANTWERP 2022 Fotograaf Almicheal Fraay maikeljay 2

foto: Almicheal_Fraay

De derde editie van Art Antwerp, de hedendaagse kunstbeurs georganiseerd door Art Brussels, vindt plaats van donderdag 14 tot zondag 17 december 2023 in Antwerp Expo. Dit jaar verwelkomt de beurs 72 deelnemende galeries uit 12 verschillende landen. De deelnemerslijst bestaat zowel uit gevestigde galeries als uit jonge en opkomende galeries. De helft van de deelnemende galeries komt uit België, waarvan 16 uit Antwerpen zelf, terwijl de andere helft, in totaal 37 galeries, uit het buitenland komt. Hierdoor blijft het DNA van de beurs internationaal en toch sterk lokaal geworteld.

Art Antwerp lanceerde haar eerste editie in december 2021, middenin de COVID-19 pandemie. Vorig jaar, tijdens de tweede editie, floreerde Art Antwerp met zo'n 12.000 bezoekers. De beurs positioneerde zich toen als een vaste waarde op de Belgische hedendaagse kunstkalender en kon sindsdien rekenen op de steun van hoofdpartners Delen Private Bank en Bank Van Breda. Bovendien maken het rijke artistieke erfgoed en de levendige hedendaagse kunstscène van Antwerpen de ideale gaststad voor deze opkomende kunstbeurs.

De beurs onderscheidt zich door een platform te bieden aan hedendaagse kunstgaleries met het oog op een gevarieerde selectie van gevestigde en opkomende kunstenaars. In tegenstelling tot grotere kunstbeurzen, biedt Art Antwerp een meer intieme omgeving waar liefhebbers en verzamelaars kunst kunnen ontdekken en waar ze persoonlijke en informele interacties kunnen aangaan met de galeriehouders. Deze setting stimuleert zinvolle gesprekken en connecties tussen bezoekers en deelnemers. Art Antwerp presenteert zich als een ambitieuze, kleinschalige beurs voor hedendaagse kunst en een belangrijke speler in de stad Antwerpen.

"We zijn verheugd om de langverwachte terugkeer van Art Antwerp en haar derde editie aan te kondigen. Deze editie belooft een nog grotere en internationalere ervaring te zijn voor zowel kunstliefhebbers als verzamelaars, met verschillende opkomende, jonge internationale galeries die voor de eerste keer deelnemen. Na het daverende succes van vorig jaar zet het comité zich in om opnieuw het beste van de hedendaagse kunst te presenteren in een omgeving die de intimiteit van een boetiekbeurs combineert met een breder globaal perspectief."
​—
Art Antwerp Hosting Committee


Op uitnodiging door Art Antwerp kunnen 15 actieve leden gratis deelnemen aan de rondleiding. Eveneens genieten zij van gratis toegang tot de beurs en een drankje achteraf.

Praktisch:

Iedereen gaat op eigen krachten naar de plaats van afspraak. Start rondleiding, 14:00.

Na intekening en dichter bij datum worden er meer details doorgemaild. Actieve leden kunnen reeds inschrijven: info@vriendensmak.be.

Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by