The Colour Blue van Shervin Kianersi Haghighi in samenwerking met Bart Geerts

tot 23.Okt.22
The Colour Blue

Op donderdag 6 oktober 2022 verdedigt Shervin Kianersi Haghigi in S.M.A.K. haar doctoraatsverhandeling in de kunsten: “Lines of Flight. An Investigation of the Value of Invisible Performances and their social Context” (LUCA / School of Arts). In het kader daarvan stelt Haghigi tentoon in Zaal 1 van S.M.A.K.

The Colour Blue is een gezamenlijke actie van Shervin Kianersi Haghighi en Bart Geerts. Elke dinsdag sturen ze elkaar een afbeelding van een tekening over de kleur blauw via WhatsApp. De volgende regels gelden:

  • De tekening wordt gemaakt in de week voordat deze wordt verzonden.
  • De tekening wordt gemaakt op papier.
  • De kwaliteiten (formaat, dikte, kleur, …) van het papier zijn niet gespecificeerd.
  • De tekeningen worden digitaal gearchiveerd.
  • De tekeningen op papier worden enkel samengebracht voor een tentoonstelling.
  • De samenwerking start op dinsdag 30 november en gaat door totdat de tekeningen samen worden tentoongesteld.

The Colour Blue wordt tentoongesteld ter gelegenheid van de doctoraatsverdediging van Shervin Kianersi Haghighi. Bezoekers die geïnteresseerd zijn in één paar tekeningen kunnen deze gratis verkrijgen. Op het einde van de tentoonstelling, op 23 oktober 2022, tekenen de twee kunstenaars een overeenkomst en overhandigen ze de tekeningen. Meer informatie kan je navragen aan de balie van het museum.

Shervin Kianersi Haghighi woont en werkt in Brussel. In haar werk als kunstenaar en onderzoeker maakt ze gebruik van 'onzichtbare performances en acties' om de automatische gebaren en gedragingen te onderzoeken die we in onze dagelijkse routines gebruiken.

In 2018 voerde zij in S.M.A.K. een reeks 'onzichtbare performances' uit die inspeelden op de hiërarchie die bestaat tussen de verschillende museumzalen en de onzichtbare structuren die deze met elkaar verbinden. Zo ging ze na hoe bepaalde handelingen de kunstenaar en het publiek dwingen om de zalen op een andere manier te bekijken en hen nieuwe gedragspatronen suggereren.

Praktische informatie
  • De tentoonstelling loopt in Zaal 1, vanaf 6 oktober 2022 tot 23 oktober 2022.
  • De doctoraatsverdediging vindt plaats op 6 oktober 2022 in het auditorium.


Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by