Tekenacademie van Marcel Broodthaers

31.Jan.17
Tekenacademie

S.M.A.K. nodigt tijdens de 'Tekenacademie van Marcel Broodthaers' tal van gasten uit. Kom zelf mee tekenen naar levend model.  

Op 28 januari 1924 wordt Marcel Broodthaers geboren in Brussel.
Op 28 januari 1976 overlijdt hij in Keulen.

In deze data zit een spel van cijfers dat zelfs Broodthaers niet zou ontgaan zijn. In zijn artistieke werk parodieerde hij immers als geen ander de codes, systemen en instellingen die ons omringen. Naar aanleiding van de verjaardag en overlijden van Marcel Broodthaers organiseert S.M.A.K. de vierde editie van de ‘Tekenacademie van Marcel Broodthaers’, een open forum voor tekenen naar levend model.
Maria Gilissen, de weduwe van de kunstenaar, nodigt gasten uit de wereld van dans, poëzie, muziek en beeldende kunst uit om te poseren in de inkomhal van het museum. De ‘Tekenacademie’ gaat vooraf aan de opening van een Broodthaers Kabinet in het museum later dit jaar. Op deze locatie worden een reeks losse en kortlopende projecten georganiseerd die zijn carrière tussen het Rijnland en België en het veelzijdige oeuvre belichten.

Ben je student van een kunstschool, leerling van een academie beeldende kunst of schep je gewoon plezier in het tekenen, dan kan je op dinsdag 31 januari 2017 gratis deelnemen aan de Tekenacademie van Marcel Broodthaers.

PRAKTISCH

  • Dinsdag 31 januari 2017 van 18:30 tot 20:30.
  • Inkomhal van S.M.A.K.
  • Inschrijven is aangeraden en kan via leen@smak.be.
  • S.M.A.K. voorziet stoelen, een aantal tafeltjes en schildersezels, je brengt je eigen tekenmateriaal mee.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by