'Uit de Collectie: Sol LeWitt' - opening kabinet Brian O’Doherty

6.Sep.15
Odoherty01 28229

Op 6 september opent het kabinet met werk van Brian O'Doherty. Daarnaast brengt Marthe Ramm Fortun de performance 'Soft Terrors' en organiseert CAHF een rondetafelgesprek: 'De kunstcollectie en haar territorium'.

In het kader van de presentatie van Sol LeWitts Wall Drawing Nr.36 toont S.M.A.K. in een discrete kabinetpresentatie tekeningen en sculpturen van de afgelopen 50 jaar van de Ierse kunstenaar Brian O’Doherty (°1928). O’Doherty is vooral bekend voor zijn kritisch essay Inside the White Cube: The Ideology of the Gallery Space uit 1976 waarin hij stelt dat de witte muren van galeries en musea de betekenis van moderne kunst even sterk hebben bepaald als de kunst zelf. Deze stelling beïnvloedt de ontwikkeling van O’Doherty’s oeuvre. De betekenis van zijn werken ligt in de specifieke manier waarop ze ruimte beleefbaar maken. Dit gebeurt vaak op een humoristische manier en niet zelden wordt de rol van de kunstenaar bevraagd.

Meer informatie over de presentatie, vind je hier.

Diezelfde dag vindt ook nog de performance 'Soft Terrors' van Marthe Ramm Fortun en het rondetafelgesprek 'De kunstcollectie en haar territorium' plaats.

Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by