VIP-bezoek aan Ballroom Project. Exclusief voor Steunende Vrienden.

29.Mei.22
Ballroom

De vierde fysieke editie van Ballroom Project wordt opnieuw georganiseerd tijdens het komende Antwerp Art Weekend (26 – 29 mei 2022). In dit kader wil het project een ruimte bieden aan niet-Antwerpse galerieën om aanwezig te zijn via een creatief, dynamisch en artistiek platform, zonder het commerciële aspect uit het oog te verliezen.

Ballroom Project wil het typische ‘kunstbeursgevoel’ heel graag vermijden. Het concept werkt daarvoor niet met losse stands, maar met een jonge curator, die op basis van de ontvangen inzendingen van de deelnemende galeries een tentoonstellingsconcept bouwt, afgestemd op de specifieke dynamiek van de tentoonstellingsruimte. Het doel is om een project samen te stellen dat zich uitstrekt over de grens tussen kunsttentoonstelling en commercieel platform, tussen expo en verkoop, vertrekkende van een uitgenodigde selectie van gelijkgestemde galerijen.

Om een dynamische energie aan het project te geven, reiken we naar onze Nederlandse en Brusselse collega’s, in plaats van ons te concentreren op galerijen uit Antwerpen. Dit geeft de galerijen en hun kunstenaars een unieke kans om de bloeiende Antwerpen/Vlaamse markt te ontdekken, of om voort te bouwen op en opnieuw aansluiting te vinden bij hun bestaande contacten hier. Om de overgang te vergemakkelijken, is het project geïnitieerd door twee lokale spelers met sterke connecties: Base-Alpha Gallery en DMW Gallery. Beide galerijen zullen het hele project opvolgen.

Dit jaar vindt Ballroom Project weer plaats in de BorgerHub, het voormalige Gerechtsgebouw van Borgerhout. De ruimte is een elegant ‘Maison de Maitre’ aan de hoofdstraat van Borgerhout. Gelegen op wandelafstand van het centraal station, ondergaat dit gebied een snelle gentrificatie door de aanwezigheid van verschillende hedendaagse kunstspelers (Zeno-X, DMW Gallery, Base-Alpha Gallery, Ingrid Deuss, …) en andere factoren. De tentoonstellingsruimte zelf heeft een huiselijk, maar open karakter dat vooral een onderscheidende ‘out-of-the-box’ indruk uitstraalt.

Ballroom Project zal meer zijn dan een loutere presentatie van kunstwerken. Elke deelnemende galerie kan drie werken inzenden, ofwel allemaal van dezelfde kunstenaar, ofwel één werk voor drie kunstenaars, of alles daartussenin. We staan open voor alle kunstdisciplines.

09.00 – 10.00

Ontvangst en ontbijt in het gezelschap van de oprichters en galerijhouders Bart Vanderbiesen en Ida Wollens en curator Ilse Roosens.

10.00 – 10.45

Rondleiding door curator Ilse Roosens.

11.00 – 11.20

Rondleiding in Base-Alpha Gallery door kunstenaar Katleen Vinck (450 m)

11.30 – 11.50

Rondleiding in DMW Gallery door kunstenaars Ellen Pil en Willem Boel (1 km)

12.00 – …

Rondleiding in Zeno X.

De Steunende Vrienden krijgen een persoonlijke uitnodiging voor inschrijving.

Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by