VIP-bezoek aan bronsgieterij ART FOUNDRY, excl. voor Steunende Vrienden

24.Feb.24
Geschiedenis van geert art foundry 1024x670

VAN GEERT ART FOUNDRY kan steunen op meer dan 40 jaar ervaring en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de kunstwereld.

In 2022 vervoegt Sara Louwagie, Steunend Lid bij de Vrienden van S.M.A.K., de kunstgieterij om samen met Jo Van Geert een volgend hoofdstuk in de geschiedenis van de gieterij te schrijven en de verderzetting van het ambacht van het bronsgieten te garanderen.

Haar visie? Respect voor de traditie en vakmanschap van het bronsgieten combineren met innovatie en experimentatie en het atelier verder uitbouwen tot een thuis en inspiratieplatform voor kunstenaars. Kunstgieterij Van Geert gaat verder onder de naam VAN GEERT ART FOUNDRY.

Van geert art foundry 2

Een ondernemersdroom in brons gegoten

Sara Louwagie is sinds vorig jaar eigenaar van de bronsgieterij die Jo Van Geert in 1998 opstartte. De geboren West-Vlaamse liet een topjob in consumentenmarketing en een mooi parcours langs diverse corporate bedrijven voor wat het was. “Het was tijd voor iets nieuws”, vindt ze, “ook al was dat een stap in het ongewisse.” Haar passie voor kunst bracht haar naar het onbekende Aalst.

“Ik kijk heel positief naar de toekomst. Ik zie veel opportuniteiten voor groei: de kunstwereld is erg dynamisch en er is veel instroom van jongeren die kunst ‘consumeren’. Ambachten beleven hun momentum en genieten vandaag meer waardering. Belangrijk is een verhaal vertellen zodat mensen het verschil snappen tussen een ambachtelijk gemaakt product en een machinale creatie. Ik wil innoveren, als ondersteuning, niet om het ambacht weg te nemen. Wij gaan mensen niet vervangen door machines, want in het handwerk zit net die added value.”


Ideeën komen tot leven in brons

VAN GEERT ART FOUNDRY werkt voor en met prominente Belgische kunstenaars (Koen Van Mechelen, Kasper Bosmans, Thomas Lerooy, Kris Martin, Guillaume Bijl, Fen de Villiers, Philippe Geluck) en met gevestigde internationale namen zoals Michael Ray Charles en Marina Pinsky. In het atelier worden ook beelden gerestaureerd van grote, reeds overleden beeldhouwers zoals Arman, Folon en George Grard.

Het bezoek start om 14:00, onder bedeleiding van Sara Louwagie.

Een persoonlijke uitnodiging wordt nog verstuurd naar de Steunende Vrienden.

Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by