Zonderland: audiovisueel project van Lander Cardon & Ward Dhoore

23.Mei.23 tot 28.Mei.23
Expo Parlor Gent 1

Zonderland is een audiovisueel project met beeldende kunst van Lander Cardon en bijhorende soundtracks van de hand van Ward Dhoore. Tijdens hun gastverblijf in Zaal 1 geven ze een unieke inkijk in het creatieproces van hun nieuwe reeks.

Lander Cardon en Ward Dhoore gebruiken Zaal 1 als pop-up atelier om een nieuw groot werk te realiseren in een gedeeld atelier. Performance-gewijs zal een nieuw muzikaal en beeldend werk ontstaan. De focus tijdens de week ligt op het componeren van nieuwe muziek en het creëren van de albumcover als één groot schilderij. De toeschouwer kan ondertussen vrij het atelier bezoeken.

Lander maakt een nieuw werk dat Ward zal inspireren om nieuwe muziek op te componeren en omgekeerd. Dit schilderij dient als promotiebeeld en zal vervolgens in stukken geknipt worden en de cover uitmaken van 100 platenhoezen. Elke platenhoes zal bestaan uit één stuk van het originele werk. Ward zal hiervoor de soundtrack live creëren gedurende dit proces.

Met een gezamenlijke appreciatie voor esthetiek, eenvoud en de schoonheid van de vergankelijkheid ontstond door de jaren heen een hechte vriendschap en een diepe artistieke connectie tussen Lander Cardon en Ward Dhoore.

Met hun vorige reeks ‘Oeverloos’ namen ze vanuit hun gedeelde zwak voor melancholie de toeschouwer mee op een reis geïnspireerd door water, een eindeloos element dat tegelijkertijd alles bindt.

De werken wekken in eerste instantie een desolate sfeer op. De wereld lijkt onbewoond, maar getuigt hier en daar van menselijke interactie door een sculptuur of een architecturaal element dat de nieuwsgierigheid prikkelt en uitnodigt tot een wandeling binnenin de schilderijen.

Praktische informatie
  • Van dinsdag 23.Mei.2023 tot zondag 28.Mei.2023.
  • Doorlopend.
  • Toegang tot Zaal 1 is gratis.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by