Permanent aanbod Lesmap, projecten of thema's

Permanent aanbod: Lesmap Broodthaerskabinet (LO en SO)

Titus Simoens juli2020 41

Foto: Titus Simoens

Speciaal voor lager en secundair onderwijs creëert S.M.A.K. lesmappen om te praten over en met kunst. Je kan het Broodthaerskabinet permanent bezoeken met de klas. In de lesmap vind je meer informatie over de kunstenaar Marcel Broodthaers en ontdek je inspirerende en uitdagende opdrachten om samen met je leerlingen te doen.

Opgelet! Het Broodthaerskabinet is tijdelijk gesloten wegens verbouwingswerken.

Lesmap Broodthaerskabinet

Permanent aanbod: werken rond de vluchtelingenproblematiek (LO en SO)

SMAK20150924 Maximiliaanpark 7892 web

Wil je lesgeven over de vluchtelingenproblematiek of heb je leerlingen op school die gevlucht zijn van hun thuis? Samen met de Academie voor Beeldende Kunst Gent en Vluchtelingenwerk Vlaanderen ontwikkelden wij een uitgebreide lesmap om een paar weken te kunnen werken rond dit thema.

Aanleiding was de publicatie van het boek Van Hier Tot Daar uit 2016 met tekeningen van net aangekomen vluchtelingen in de opvangcentra van Rode Kruis-Vlaanderen.

Vraag de lesmap hier aan via mail

Permanent aanbod: Imaginair Museum (LO en SO)

S M A K Kinderen foto Eva Vlonk 38

IM in Citadelpark, foto: Eva Vlonk

Het Imaginair Museum is een fantasievol luisterspel waarin werken uit de vaste collectie van S.M.A.K. worden voorgesteld. Na het luistermoment, dat ongeveer een kwartier duurt, kan je er met je leerlingen verschillende opdrachten rond doen. Of je gaat naar het Citadelpark en luistert met je smartphone via de Erfgoedapp.

Lesmap Imaginair Museum

Je eigen cultuurproject op school met S.M.A.K. (van kleuter tot volwassenenonderwijs)

2019 SMAK kindercatalogus by evavlonk 064

Heb je een goed idee voor een cultureel project op school maar zoek je nog een partner? Wil je een museum naar school halen voor een van je lessen? Dan kan je met S.M.A.K. samenwerken via het Dynamoproject van Cultuurkuur. Hier vind je de praktische info over Dynamo.

Je kan zelfs gratis met De Lijn naar het museum via DynamoOPWEG. Lees er hier meer over.

Word Vriend van S.M.A.K.
made by