Permanent aanbod Lesmap, projecten of thema's

Lesmappen

Speciaal voor lager en secundair onderwijs creëert S.M.A.K. bij grote tentoonstellingen lesmappen om te praten over en met kunst. In de lesmap vind je meer informatie over de kunstenaar en ontdek je inspirerende en uitdagende opdrachten om samen met je leerlingen te doen.

Hou deze pagina in de gaten.

Download hier de lesmap

Permanent aanbod: werken rond de vluchtelingenproblematiek (LO en SO)

SMAK20150924 Maximiliaanpark 7892 web

Wil je lesgeven over de vluchtelingenproblematiek of heb je leerlingen op school die gevlucht zijn van hun thuis? Samen met de Academie voor Beeldende Kunst Gent en Vluchtelingenwerk Vlaanderen ontwikkelden wij een uitgebreide lesmap om een paar weken te kunnen werken rond dit thema.

Aanleiding was de publicatie van het boek Van Hier Tot Daar uit 2016 met tekeningen van net aangekomen vluchtelingen in de opvangcentra van Rode Kruis-Vlaanderen.

Vraag de lesmap hier aan via mail

Permanent aanbod: Imaginair Museum (LO en SO)

S M A K Kinderen foto Eva Vlonk 38

IM in Citadelpark, foto: Eva Vlonk

Het Imaginair Museum is een fantasievol luisterspel waarin werken uit de vaste collectie van S.M.A.K. worden voorgesteld. Na het luistermoment, dat ongeveer een kwartier duurt, kan je er met je leerlingen verschillende opdrachten rond doen. Of je gaat naar het Citadelpark en luistert met je smartphone via de Erfgoedapp.

Lesmap Imaginair Museum
Word Vriend van S.M.A.K.
made by