Binnenkort in S.M.A.K.: Dirk Zoete, Anna Oppermann en Kristof Van Gestel

5 Anna Oppermann Installation view

Vanaf 11 maart kan je de tentoonstellingen van Dirk Zoete, Anna Oppermann en Kristof Van Gestel ontdekken, daarom is de bovenverdieping momenteel gesloten.  

S.M.A.K. staat garant voor telkens boeiende tentoonstellingen. Op dit moment toveren we de bovenverdieping van het museum om voor volgende gasten:

Anna Oppermanns meerdelige ensembles van objecten, foto’s, schilderijen en teksten lijken uit wanden of hoeken naar de kijker toe te groeien. S.M.A.K. presenteert voor het eerst drie grote, latere ensembles samen: Mythe en Verlichting, Paradoxale Intenties – Het blauw van de hemel neerhalen en M+M (enerzijds… anderzijds, zowel… als).

In de praktijk van Dirk Zoete functioneren tekenkunst, fotografie, schaalmodellen, beeldhouwkunst, performance en video als mogelijke uitvoeringen van wat er in de vrijheid van het atelier ontstaat. We ontdekken een imaginaire werkelijkheid, open voor verwondering en verbeelding, maar worden tegelijk opgevoerd op de scène van het theater van het leven.

Kristof Van Gestel stelt het creatieve proces boven het product dat ontstaat. S.M.A.K. nodigde de kunstenaar uit om met het publiek in een tijdelijk atelier in het museum zijn ervaringsgerichte praktijk te delen. Via een door hem ontwikkelde teken- en knipmethode worden deelnemers op een speelse manier aangezet om stil te staan bij begrippen zoals toeval en keuze, eigenheid en gemeenschappelijkheid, actie en reflectie.

We nodigen je van harte uit voor de opening van de tentoonstellingen Anna Opperman, Kristof Van Gestel en Dirk Zoete op vrijdagavond 10 maart vanaf 20:00.

20.Feb.17
Word Vriend van S.M.A.K.
made by