Doet jouw klas mee aan de Erfgoedweek?

S M A K in de klas foto Eva Vlonk 284929

Tijdens de Erfgoedweek komt S.M.A.K. naar jouw klas toe. Een van de museummedewerkers leert je de kneepjes van het vak. Zo ontmoet je een erfgoedbewaker, een curator, een communicatiespecialist of een museumdirecteur.

Wat doet erfgoedbewaker Christa in S.M.A.K.?

Een veilige omgeving voor kunstwerken en bezoekers? Erfgoedbewaker Christa vertelt jullie de geheimen van haar vak. Je komt alles te weten, behalve de code van het bewakingsalarm.

Wat doet museumdirecteur Philippe in S.M.A.K.?

Als er iemand niet bang is van actuele kunst is het museumdirecteur Philippe. Je kan hem alles vragen: zoals waarom is een ingepakte stoel kunst en die waarop je zit niet?

Wat doet depotbeheerder Christoph in S.M.A.K.?

Waar bevinden de kunstwerken zich als ze niet te zien zijn? Hoe stel je een kunstwerk het beste op? Depotbeheerder Christoph wijst jullie de weg.

Wat doet pr-specialist Eva in S.M.A.K.?

Popart kunstenaars verkopen zich bijna vanzelf. Toch heeft Eva nog heel wat extra pr-trucs in hun achterzak om deze tentoonstelling nog populairder te maken.

Wat doet facilitair assistent Tashina in S.M.A.K.?

Een facilitair assistent zorgt voor een goede gang van zaken in een gebouw. Voor Tashina komt daar in S.M.A.K. ook de zorg voor de productie van de Popart tentoonstelling bij.

Wat doet collectieonderzoeker Thibaut in S.M.A.K.?

Collectieonderzoeker Thibaut graaft diep in archieven en allerlei documenten om de geheimen van een kunstwerk te ontrafelen. Dit keer kunnen jullie alles te weten komen over de kunstenaars en hun kunstwerken.

Wat doet assistent-curator Tanja in S.M.A.K.?

Wat maakt van een tentoonstelling een goede tentoonstelling? Assistent-curator Tanja leert jullie hoe je het verhaal van de kunstenaar vertelt via een tentoonstelling.

Praktische informatie
  • Erfgoedweek vindt plaats van 26 april 2022 tot 29 april 2022.
  • Inschrijven kan via aline@smak.be.
24.Maa.22
Word Vriend van S.M.A.K.
made by