Einde wegenwerken aan S.M.A.K. in zicht

Gent verkeer

Nog even op de tanden bijten en de werken aan de Heuvelpoort zijn voltooid.

Laatste fase werken Heuvelpoort: 10 tot 16 oktober

Voor de Heuvelpoort terug helemaal open kan, moet het hele kruispunt en het begin van alle zijstraten aan de Heuvelpoort geasfalteerd worden. Dat is niet alleen nodig omdat het wegdek op het kruispunt sterk verouderd is, maar ook om het oude wegdek naadloos te laten overgaan in het nieuwe wegdek. Hierdoor zal het in de week van 10 oktober niet mogelijk zijn om de stadsring te dwarsen, ook niet voor fietsers en voetgangers. Verkeer op de stadsring blijft wel steeds mogelijk. Om de klus in één week te klaren is voldoende droog weer nodig. Bij slecht weer kan de timing wijzigen.

Werken in twee fasen

 • Fase 1: 10 oktober tot 13 oktober
  De rechterrijstroken van de stadsring ter hoogte van de Heuvelpoort worden geasfalteerd. Ook het begin van elke zijstraat krijgt een nieuwe asfaltverharding. Op verschillende plaatsen moet de aannemer verschillende lagen asfalt opbreken en heraanleggen. Hij werkt zowel aan de kant van de Overpoortstraat als aan de kant van de Hofbouwlaan, Normaalschoolstraat en Scribedreef. Deze straten zullen ongeveer vier dagen afgesloten zijn aan de stadsring voor alle weggebruikers. Ook fietsers en voetgangers zullen de stadsring niet kunnen oversteken aan de Heuvelpoort. Verkeer op de stadsring blijft mogelijk over één rijstrook in elke richting. De lichten gaan buiten werking.
 • Fase 2: 14 oktober tot 16 oktober
  In deze fase asfalteert de aannemer de linkerrijstroken. Verkeer op de stadsring is in beide richtingen mogelijk via de rechterrijstroken. Het is terug mogelijk om de zijstraten in- en uitrijden, maar de stadsring oversteken is nog steeds niet mogelijk, niet voor autoverkeer en niet voor fietsers en voetgangers.

Omleidingen autoverkeer

 • Verkeer vanuit het zuiden van Gent richting centrum
  Verkeer vanaf De Sterre met bestemming het centrum van Gent wordt via de Kortrijksesteenweg gestuurd.
  Verkeer dat via de Krijgslaan richting centrum rijdt, zal omgeleid worden via de Burgravenlaan en de Hundelgemesesteenweg richting stadsring of het Zuid.
  Verkeer op de stadsring dat richting Sint-Pietersplein wil, wordt omgeleid via de Kunstlaan.
 • Het stadscentrum verlaten kan via het Sint-Pietersplein en de Kunstlaan.

Meer informatie vind je hier.

6.Okt.16
Word Vriend van S.M.A.K.
made by