Extinction Rebellion Gent en S.M.A.K.

SMAK gevel witte vlaggen photo Dirk Pauwels 3

Op donderdag 25 augustus 2023 besliste de directie van S.M.A.K. om Zaal 1 niet meer ter beschikking te stellen aan Extinction Rebellion Gent (XR Gent).

Sinds 2022 wordt Zaal 1 vrijgemaakt voor organisaties die tijdelijk nood hebben aan een ruimte, en dat in alle openheid, respect en met tolerantie in gedachten. Daarom wilde het museum de nood tot actie van XR Gent bredere zichtbaarheid geven.

Het is essentieel om het belang en de noodzaak van de klimaatcrisis onder de aandacht te brengen en te houden. Het verspreiden van kennis en het voeren van debat zijn belangrijke stappen in het bewustwordingsproces.

Als er acties ontstaan vanuit Zaal 1, dan moeten we het als museum wel eens zijn over de aard van de acties. Wanneer deze ruimte echter als uitvalsbasis dient om een actie voor te bereiden met grote verkeershinder, dan wil S.M.A.K. daar geen rol in spelen.

Het belang van de strijd die XR Gent voert kan niet genoeg benadrukt worden. Het blijft van groot belang om open in gesprek te gaan indien we een verschil willen maken in de klimaatcrisis.

Philippe Van Cauteren

Directeur van S.M.A.K.

26.Aug.23 Categorie: Zaal 1
Word Vriend van S.M.A.K.
made by