Hear our voice — mars voor een warme samenleving

Stateofthearts

We laten onze stem horen voor een warme, rechtvaardige en solidaire samenleving.

Op de dag dat het Vlaams Parlement stemt over funeste besparingen, laten wij onze stem horen voor een warme, rechtvaardige en solidaire samenleving, en we nodigen iedereen uit om te tonen dat een ander beleid nodig én mogelijk is. Wij vragen dat een overheid publieke middelen prioritair inzet voor projecten met maatschappelijke meerwaarde voor iedereen.

Deze Vlaamse regering bespaart in de zorg, armoedebestrijding, openbare diensten, cultuur en kunsten, onafhankelijke pers, etnisch-culturele minderheden, en andere sectoren en organisaties die menselijk welzijn belangrijker vinden dan winst maken. Andere grote maatschappelijke uitdagingen zoals het klimaat en onderwijs krijgen niet de broodnodige stimulans.

Het Vlaamse Parlement stemt de volledige begroting van 2020-25. De regering luisterde niet naar het massale protest van de afgelopen weken en zet door met zijn besparingsbeleid. Wij overstemmen deze stemming met een collectieve mars van verschillende sectoren en zingen voor het alternatief. We tonen onze gebundelde krachten en zullen dit blijven doen.

Breng je boodschap, je stem of iets anders dat lawaai maakt mee!

  • 16:30 Verzamelen aan Brussel- Centraal
  • 17:00 Mars naar het Vlaams Parlement
  • 17:15 We laten luid van ons horen, tot in het parlement.
  • 19:00 Hear my voice — megakoor aan het Vlaams parlement


De zitting in het parlement start al om 9:00. Wij gaan net als tijdens vorige acties met een delegatie op de publiekstribune zitten. Vanuit het bezoekerscentrum van het Vlaams parlement (Ijzerenkruisstraat 99) kan iedereen de discussies op de voet volgen. Wie meer wil weten of mensen uit andere sectoren wil leren kennen, is de hele dag welkom in het Hear our voice - burgerparlement.

#stateofthearts #vuurwerk #stateofsolidarity #sos

18.Dec.19
Word Vriend van S.M.A.K.
made by