Het werk van Alice Neel ook in Gemeentemuseum Den Haag

Alice neel estate 0071 jose

Alice Neel wordt door kenners gezien als een van de meest belangrijke portretschilders van de twintigste eeuw. Het Gemeentemuseum in Den Haag toont een groot overzicht.

In de tentoonstelling These Strangers... Painting and People tonen wij onder andere werk van de Amerikaanse kunstenaar Alice Neel. Ben je benieuwd naar nog meer werk, dan kan je tentoonstelling Alice Neel, Schilder van de ziel in het Gemeentemuseum Den Haag bezoeken.

Neel is vooral een schilder van portretten of zoals ze het zelf noemde een ‘verzamelaar van zielen’. Ze schilderde de mensen in haar omgeving. Met haar schilderstijl legde ze niet alleen het uiterlijk van de geportretteerde vast, maar ook diens stemming, onzekerheid of ijdelheid. Neel wordt inmiddels door kenners gezien als een van de meest belangrijke portretschilders van de twintigste eeuw en is een inspiratiebron voor hedendaagse kunstenaars als Marlene Dumas, Rinus Van de Velde en Elizabeth Peyton. Desondanks is zij in België of Nederland nauwelijks bekend. Het Gemeentemuseum Den Haag brengt hier met dit eerste grote overzicht graag verandering in.

Meer info: Gemeentemuseum Den Haag.

5.Nov.16
Word Vriend van S.M.A.K.
made by