Krokusvakantie in S.M.A.K. | Voor kinderen en tieners

Expo Anna Boghiguian visitors S M A K 2021 Image by Martin Corlazzoli 10

Op zoek naar leuke activiteiten om samen met kinderen te doen? Dan ben je in bij ons aan het juiste adres. Wij hebben tal van activiteiten voor kinderen, zowel tijdens vakanties als in het weekend.

Expo Anna Boghiguian visitors S M A K 2021 Image by Martin Corlazzoli 17

Kunstmatinee 'A Short Long History' Anna Boghiguian

Wil je graag samen met het gezin op ontdekking in het museum? Onze Gouden Gids geeft toelichting bij de tentoonstelling van Anna Boghiguian terwijl jullie op zoek gaan naar interessante verhalen. Tijdens haar passage in Gent puurde deze Egyptische kunstenares inspiratie uit de Gentse textielindustrie en maakte daarmee een stoet met papieren figuren. Blikvanger in deze tentoonstelling is een geurende installatie met honingraten. Samen met jullie gezin gaan jullie aan de slag met speelse opdrachten.

  • Alleen op zondag 14.Feb.2021 van 10:30 tot 12:30
  • Leeftijd: 6 tot 14 jaar
  • Duur van de activiteit: 60 min
Expo Anna Boghiguian visitors S M A K 2021 Image by Martin Corlazzoli 28

Ont-RAFEL de code op 60 minuten!

Laat je onderdompelen in de wereld van Anna Boghiguian en ontrafel de code! Ga op zoek in de kleurrijke wereld van Anna naar de antwoorden, snuister tussen de figuren en misschien komt er wel iets BIJzonders op je pad. Ontrafel de code op tijd want je hebt hiervoor slechts 60 minuten. En voor de echte durvers zijn er extra challenges verspreid doorheen de tentoonstelling. Durf jij het aan?

Haast je, de tijd tikt!

  • Leeftijd: 11 tot 14 jaar
  • Duur: 90 min
  • Zoektocht voor tieners en hun gezin


Expo Anna Boghiguian visitors S M A K 2021 Image by Martin Corlazzoli 12

Op stap met Anna B - Ontdekkingstocht voor gezinnen

Stap in de voetsporen van reizende kunstenaar Anna Boghiguian en volg haar naar Frankrijk, Egypte, Engeland, Istanbul, Verenigde Staten én België. Met deze (digitale) ontdekkingstocht wandel je door de reuzepop-up tekeningen die Anna Boghiguian tijdens haar reizen maakte. Los samen met je familie vreemde raadsels op – waar is het ritme van de trommel naar toe? - bedenk nieuwe verhalen of verzin zelf een bijzonder kunstwerk.

Op stap met Anna B (6+)
S M A K Kinderen foto Eva Vlonk 30

Duik in ons Imaginair Museum in het Citadelpark

Duik in ons Imaginair Museum in het Citadelpark. Hoor je wat ik hoor? Trek je laarzen aan, duffel je warm in en duik in het Citadelpark in ons Imaginair Museum: met je ogen dicht luister je hoe de kunstwerken tot leven komen... Via de ErfgoedApp scan de QR-code en beluister de verhalen over kunstwerken die je alleen in je verbeelding ziet. Maak een gekke foto of selfie en deel die via TikTok, Instagram of FB: #smakgent

  • Leeftijd: 6 tot 14 jaar.
  • Duur van de activiteit: 90 min.
  • Hier vind je alle informatie.


Imaginair Museum in Citadelpark: hoor je wat ik hoor?
10.Feb.21
Word Vriend van S.M.A.K.
made by