Lesmap Broodthaerskabinet

Broodthaers lesmap

Speciaal voor het lager en secundair onderwijs creëert S.M.A.K. lesmappen bij grote tentoonstellingen om te praten over en met kunst. 

Je kan het Broodthaerskabinet permanent bezoeken. Dat geeft je de kans om een bezoek aan S.M.A.K. in te plannen wanneer dat best in je planning past.

De lesmap kan je gebruiken als voorbereiding van je bezoek. Je vindt er meer informatie over de kunstenaar Marcel Broodthaers. Via de verschillende opdrachten, leer je op een andere manier praten en kijken naar (zijn) kunst. Door de diversiteit van visuele kunst en taal worden de leerlingen uitgedaagd om hun mening te vormen en kritisch na te denken. Ook de specifieke opdrachten, lesdoelen en eindtermen zijn terug te vinden in de lesmap.

Praktisch

  • Je vindt onze lesmap over Broodthaers hieronder.
  • Kom je naar S.M.A.K. zonder gids, meld dat even aan Boekjebezoek via deze link. Op die manier zijn we op de hoogte van jullie komst.
  • Wil je graag een gids boeken, dan kan dat via +32 (0)9 210 10 75 of via deze link.
  • Heb je een heel specifieke vraag, dan kan je ook een mail sturen naar filip@smak.be.

Nog even dit: bijzonder is dat het museum elke vier maanden een transformatie ondergaat en telkens andere kunstwerken toont. Alleen het Broodthaerskabinet is permanent open. Je bekijkt in S.M.A.K. werken van gevestigde namen of van minder bekende internationale kunstenaars die de toon zetten binnen de kunst van vandaag. Elk bezoek is dus anders in een unieke actuele beeldende kunstoase.

Lesmap Broodthaerskabinet
17.Mei.18
Word Vriend van S.M.A.K.
made by