Lieselotte Vloeberghs wint de 'Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. | Coming People 2018'

CP2018 Foto Kurt Stockman169

De Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. | Coming People, een samenwerking tussen S.M.A.K. en de Vrienden v/h S.M.A.K., is een tweejaarlijkse wedstrijd voor jonge kunstenaars die net afstudeerden aan een Belgische hogeschool voor beeldende kunsten. Met dit initiatief willen beide partners kansen bieden aan opkomend talent dat niet altijd even vlot de weg vindt naar de professionele kunstwereld.

Voor de editie van 2018 werden 9 finalisten geselecteerd : Henry Andersen, Elias Cafmeyer , AnaÏs Chabeur, Maud Gourdon, Jonathan Paepens, Lien Van Ranst, Lieselotte Vloeberghs, Justyna Wierzchowiecka, Guy Woueté. Zij stellen hun werk tentoon in S.M.A.K. tot 2 september 2018.

Op basis van de presentaties van de finalisten besloot de jury, bestaande uit Sonia Dermience (directrice Komplot, Brussel), Antony Hudek (directeur curatorial studies, KASK, Gent), Frank-Thorsten Moll (directeur IKOB, Eupen), Niels Van Tomme (directeur De Appel Arts Centre, Amsterdam), Philippe Leeman (voorzitter van de Vrienden v/h S.M.A.K.) en het artistiek team van S.M.A.K., de Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. | Coming People 2018 toe te kennen aan Lieselotte Vloeberghs.

Lieselotte Vloeberghs (°1994, Lier, BE) behaalde een Master in de Vrije Beeldende Kunsten aan Luca School of Arts in Gent in 2017. Haar artistieke praktijk is gericht op de wisselwerking tussen tekst en beeld en bevat naast tekeningen en boeken ook ruimtelijke installaties en performances.

De jury was onder de indruk van de kwaliteit van de 9 presentaties en feliciteert iedere kunstenaar voor haar of zijn buitengewone bijdrage aan de tentoonstelling.

Bij het slot van de tentoonstelling op 2 september 2018 kennen we de publieksprijs toe aan de kunstenaar die de meeste voorkeurstemmen ontving van het publiek. Je kan via dit formulier online stemmen.

22.Jun.18
Word Vriend van S.M.A.K.
made by