Open call onderzoekers | Onderzoeksproject over de Vereniging van het museum van hedendaagse kunst tussen 1957 en 1969

Opencall

The Mobile and Temporary Studio for Research and Production is een mobiel, tijdelijk en multidisciplinair platform voor onderzoek en productie, gecoördineerd door Koen Brams.

In 2017-2018 zal de Studio onderzoek verrichten naar de geschiedenis van de Vereniging van het Museum van Hedendaagse Kunst tussen 1957 en 1969. In eerste instantie wordt onderzoek verricht naar de stichting van de Vereniging onder impuls van de advocaat Karel Geirlandt. Tevens worden de activiteiten van de Vereniging tussen 1957 en 1969 onder de loep genomen. Zowel de beleidsteksten, het programma (tentoonstellingen, lezingen en andere activiteiten) en de verworven kunstwerken komen aan bod.

In het onderzoek wordt niet alleen stilgestaan bij de belangrijkste doelstelling van de Vereniging - de oprichting van een Museum van Hedendaagse Kunst, het latere S.M.A.K. - maar ook bij de rol van de Vereniging bij de ontwikkeling van het artistieke landschap in België en Europa tussen 1957 en 1969.

Praktisch

  • Deadline aanmelding: 26 oktober 2017
  • Start project: 15 november 2017
  • Onderzoekers kunnen zich aanmelden bij: koen.brams@skynet.be
  • Meer informatie over de doelstellingen, de onderzoekstopics en de aanmeldingsprocedure van het project, vind je op deze pagina.
5.Okt.17
Word Vriend van S.M.A.K.
made by