#PKP18ART | 6 musea, ARTtube en de Brakke Grond waren te gast op Pukkelpop

PP4

Zes musea, het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, ARTtube en Pukkelpop hebben de krachten gebundeld om kunst te presenteren op Pukkelpop 2018, onder de noemer #PKP18ART.

Gedurende drie dagen kon je tussen 11:00 en middernacht op verschillende locaties kennismaken met jonge kunstenaars, performers en vormgevers aan de hand van 40 activiteiten.

Zo vertelden onder andere Imke Courtois, Stijn Van De Voorde, Ben Van Alboom, Philippe Van Cauteren... over hun favoriete kunstwerk terwijl je geblinddoekt bent. Je kon een superkorte, grappige buzzerquiz met twee andere festivalgangers spelen of jezelf in 3D selfie geprojecteerd zien op een videowall.

Over een periode van drie jaar richten we ons naar jongeren van 16 tot 26 jaar met als doel de betrokkenheid voor ons rijk kunstenlandschap en cultureel erfgoed te verhogen. Doorheen het project loopt een lerende cyclus die de musea helpt om proefondervindelijk jongerenwerking met betrekking tot kunst en vormgeving te verbeteren. Op de festivalweide lag de focus op het betrekken, bevragen en het interpreteren, om nadien de acties bij te sturen.

De resulterende participatie- en communicatiekennis wordt vervolgens opgenomen en getoetst aan de praktijk in de reguliere werking van musea. De samenwerking met partnerorganisaties in Nederland biedt kansen om over de grenzen kennis uit te wisselen en praktijkvoorbeelden met elkaar te delen.

Samen met M-Museum Leuven, Fomu, Momu, KMSKA , S.M.A.K., M HKA, Arttube, Vlaams cultuurhuis de Brakke Grond, Publiq/BILL, Mooss, Faro, Cudos Fontys Hogeschool voor Kunsteducatie en Pukkelpop.

  • Bekijk alle activiteiten via deze link.
  • Laat ons weten wat je er van vindt via #PKP18ART.
14.Aug.18
Word Vriend van S.M.A.K.
made by