Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. Wie verdient jouw stem?

Prijs web1

De Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. is een samenwerking tussen S.M.A.K. en de Vrienden v/h S.M.A.K. Met dit initiatief willen beide partners kansen bieden aan opkomend talent. Tot en met 31 augustus 2018 kan je mee bepalen wie de publieksprijs wint. 

De negen finalisten van 2018 stellen hun werk tentoon in S.M.A.K.

Bij het slot van de tentoonstelling op 2 september 2018 kennen we de publieksprijs toe aan de kunstenaar die de meeste voorkeurstemmen ontving van het publiek. Je kan via dit formulier online stemmen.

Coming People startte in 2001 als een jaarlijkse museumtentoonstelling met werk van Gentse laatstejaarsstudenten en groeide in 2014 uit tot een Belgische, tweejaarlijkse wedstrijd met een internationale jury en een prijs uitgereikt door de Vrienden v/h S.M.A.K. ter waarde van 5 000 euro. Dit jaar bestond de jury uit Sonia Dermience (directrice Komplot, Brussel), Antony Hudek (directeur curatorial studies, KASK, Gent), Frank-Thorsten Moll (directeur IKOB, Eupen), Niels Van Tomme (directeur De Appel Arts Centre, Amsterdam), Martin Germann (senior curator S.M.A.K., Gent) en Ann Hoste (curator S.M.A.K., Gent).

De winnaar van de 'Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. | Coming People 2018' is Lieselotte Vloeberghs. Dit werd bekend gemaakt op vrijdag 22 juni 2018.

"Lieselotte Vloeberghs’ artistieke praktijk ontstaat uit een wisselwerking tussen tekst en beeld. Ze tekent denkbeelden uit boeken die haar fascineren. Elke tekening vertegenwoordigt een idee. Hoe meer we Vloeberghs’ tekeningen proberen te lezen, hoe verder we verdwalen in haar beeldende logica en hoe sterker we verloren raken in de complexe waarheid van haar imaginaire wereld. De tekeningen geven hun geheimen niet prijs, zoals ook de wereld ons keer op keer zoekend achterlaat".

Lieselotte Vloeberghs (°1994, Lier, BE) behaalde in 2017 een Master in de Vrije Beeldende Kunsten aan Luca School of Arts in Gent en won daarbij de juryprijs. Ze nam deel aan verschillende groepstentoonstellingen in o.a. Drawing Centre in Diepenheim, Sint-Lukasgalerie in Brussel, Croxhapox in Gent en Netwerk in Aalst.

21.Jun.18
Word Vriend van S.M.A.K.
made by