Herbeleef Publiek Park via fotoverslag

Mdc publiekpark 20210701 051 HR web

Begin juli 2021 ging Publiek Park door, georganiseerd door de Young Friends van S.M.A.K. De openluchttentoonstelling in het Citadelpark kon rekenen op veel belangstelling met 2000 bezoekers gedurende de vier dagen.

De openluchttentoonstelling knoopte sociale, historische en culturele verhaallijnen samen in de vorm van een wandeling langs verschillende kunstwerken om de ervaring van het Citadelpark als een stedelijke en natuurlijke ruimte te weerspiegelen en te verruimen.

De artistieke interventies werden over het gehele landschapspark verspreid en gingen in dialoog met publieke en verborgen plekken in het park zoals onder andere de rozentuin, de muziekkiosk, de kazematten en de magische aquarium grotto.

Gedurende de tentoonstelling werd een publiek programma georganiseerd bestaande uit performances, rondleidingen, een concertreeks door muzieklabel KRAAK en een filmprogramma door Art Cinema OFFoff. Daarnaast publiceerden de Young Friends van S.M.A.K. een uitgebreide wandelgids met een focus op de artistieke praktijken, een twintigtal historische locaties en de verhaallijnen die ingebed zijn in het Citadelpark. De wandelgids is te koop in onze bookshop en leden genieten van 10% korting, op vertoon van hun geldige lidkaart.

Publiek Park werd gecureerd door Jef Declercq, Anna Laganovska, Koi Persyn & Adriënne van der Werf en is een initiatief van de Young Friends van S.M.A.K. in samenwerking met S.M.A.K., MSK, GUM, 019, KRAAK, Monterey, Art Cinema OFFoff, BLANCO, Kunstencentrum Voo?uit, Ensemble, Tumult.fm, HISK en Bocca. Dit project werd ondersteund door Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent, Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden en SIGN Groningen.

Deelnemende kunstenaars:
Kristaps Ancāns, Ines Claus, Marc Cosyns, Koba De Meutter, Marcin Dudek, Helen Anna Flanagan, Mark Grootes, Polina Kanis, Gaëlle Leenhardt, Benjamin Abel Meirhaeghe, Quenton Miller, Mountaincutters, Anthony Ngoya, Shalva Nikvashvili, Jacopo Pagin, Laure Prouvost, Clara Spilliaert, Nina-Joy Thielemans, Evita Vasiļjeva & Xuan-Lin Wang

Foto's van Michiel Cleene en Lars Duchateau.

18.Aug.21 Categorie: Vrienden v/h S.M.A.K.
Word Vriend van S.M.A.K.
made by