Resultaten expo Tastlijnen voor blinden en slechtzienden

16 06 2019 40olivierdonnet 11

In juni 2019 kon je de interpretaties van blinden en slechtzienden rond het oeuvre van Raoul De Keyser in de tentoonstelling TASTLIJNEN bekijken. 

In 2018 werkten leerlingen van het BuSo Sint-Rafaël voor blinden en slechtzienden rondom het werk van Raoul De Keyser tijdens het project ZOOM. Onder de titel TASTLIJNEN toont Platvvorm, een kunstenaarsinitiatief in Deinze, de kunstwerken.

Startpunt voor het project was de tentoonstelling ‘oeuvre’ van Raoul De Keyser. Waar de schilder Raoul De Keyser via isolatie en het inzoomen van figuratie naar abstractie gaat, moeten kunstenaars van het BuSo Sint-Rafaël, vanwege hun specifieke beperking, vaak eerder vanuit de details zich een beeld van het grote geheel moeten vormen. Dit spanningsveld vormde de inhoudelijke basis van het project ZOOM, waarin thema’s als figuratie, abstractie en compositie werden onderzocht. Waar de schilder De Keyser kleur kon inzetten om zijn composities te versterken, gingen de kunstenaars van de BuSo Sint-Rafaël op zoek naar alternatieven.

In samenwerking met Aifoon en S.M.A.K. gingen de leerlingen wekelijks in verschillende groepen aan de slag. Ze werkten samen in het atelier, in de godsdienstles en tijdens de les echolocatie.
De tentoonstelling ging door in juni 2019 in locatie Platvvorm, Kalkhofstraat 26B in Deinze.

Meer info: www.aifoon.org | www.platvvorm.org | www.smak.be | www.sintrafael.be

30.Okt.19
Word Vriend van S.M.A.K.
made by