S.M.A.K. zoekt | Studenten film + materiaal

Studenten

Onder de titel ‘Highlights for a future: There is no planet B’ gaat het Stedelijk Museum voor Actuele kunst (S.M.A.K.) en het Centrum Leren Werken (CLW) in het Kuipke een futuristische sciencefictionfilm maken. De film zal het toekomstbeeld van jongeren in de verf zet. Er worden maquettes gemaakt gebaseerd op de ‘Gelaagde stad’ van Urs Pfannenmüller.

S.M.A.K. zoekt studenten

Deze film gaan de jongeren zelf schrijven en regisseren. Vertrekkend vanuit hun leefwereld gaan we verschillende onderwerpen onderzoeken en bevragen over hoe die er in de toekomst zouden kunnen gaan uitzien. Thema’s zoals klimaat, onderwijs, seksualiteit, gezin, muziek, media,... Alles aansluitend op hun ideeën en leefwereld. De grens tussen documentaire en fictie zal vervagen doordat we gebruik gaan maken van green-screens en special-effects. Als decor gaan we zelf ook een maquette van een stad maken, gebaseerd op het werk van Urs Pfannenmüller. Hoe zal de stad er binnenkort uitzien? Ook dit gaan de jongeren zelf onderzoeken en creëren.

WAAR EN WANNEER?
De workshops vinden plaats van 20 t.e.m. 24 mei 2019 in ’t Kuipke.
’t Kuipke is een wielerbaan die tijdelijk voor deze samenwerking de deuren opent voor ons. Een bijzondere locatie om een sciencefictionfilm te draaien dus en een unieke kans die zich niet vaker zal voordoen.

JOUW TAAK?
Deze zal vooral bestaan uit het coördineren en ondersteunen van de opnames, nadien ook de beelden monteren en samenvoegen om zo een film te bekomen. Samenwerking met de leerlingen is hierbij heel belangrijk: het blijven ten slotte hun ideeën en visie.

SCHRIJF JE IN!
Ben jij als student handig met de camera en hou je van een uitdaging met maatschappelijke betrokkenheid? Aarzel dan niet en stuur een mailtje met jouw gegevens en een motivatie naar publieksbemiddeling@smak.be


S.M.A.K. zoekt materiaal

Naast studenten film zoeken we ook materiaal om de film te kunnen realiseren. De maquettes worden gebaseerd op de ‘Gelaagde stad’ van Urs Pfannenmüller.

WE ZOEKEN
Pruiken, kostuums, wapens, radiografische auto’s, aluminiumfolie, lego, playmobil, waterkanonnen, maskers, laserslampen, barbies, poppen, hoeden, brillen, cd’s, robots, ski-pakken, sieraden... Heb jij een van deze materialen thuis liggen, stuur een berichtje naar publieksbemiddeling@smak.be

9.Apr.19
Word Vriend van S.M.A.K.
made by