Stel mee onze collectie tentoon #smakisteklein

DSC03267

S.M.A.K. wil samen met alle wielrenners, ondernemers en inwoners van Gent haar 20-jarig bestaan vieren. Daarom wordt een deel van de collectie in de etalage gezet. Letterlijk én figuurlijk. 

Daarnaast wil S.M.A.K. ook onderstrepen dat het huidige museum te klein is, waardoor veel werken in het depot blijven staan en topwerken van onder meer Michaël Borremans, Berlinde De Bruyckere, David Hammons en Francis Bacon niet te zien zijn op permanente basis.

Voor wielerclubs of wielerliefhebber

Op dinsdag 4 juni 2019 reed de wielerploeg van het Gentse café De Roos, Vitesse 9000, onze nieuwe wielertruitjes in. Deze zomer fietsen ze voor S.M.A.K. en brengen ze kunst in het wielerpeloton en op de openbare weg, geflankeerd door de boodschap #smakisteklein.

We tonen dus terug zestien werken uit onze collectie die momenteel niet te zien zijn in de tentoonstelling De Collectie (1) rond 20 jaar S.M.A.K. aan de Gentenaar want: #smakisteklein. Wil je als wielerploeg ook truitjes aanschaffen, klik dan op deze link om je aanvraag te doen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Omdat de actie zo een groot succes is, vragen we 20 euro per truitje (winkelwaarde is 50 euro).

Voor handelaars

Wat zijn de voordelen voor jou?

  • Jij toont 1 affiche met een kunstwerk. De lay-out en het printwerk worden door S.M.A.K. bezorgd.
  • Cargo Vélo brengt de op-maat-gemaakte affiche vanaf mei 2019.
  • Je krijgt 10 gratis tickets (twv € 200) voor de tentoonstelling in het S.M.A.K. en MSK, om uit te delen aan je trouwste klanten.
  • Je wordt zelf één van de unieke locaties die een werk mag huizen tijdens dit groot verjaardagsfeest en wordt deel van de Gentse kunststad.
  • Als er een kunstroute gemaakt wordt doorheen de stad, zal je er deel van uitmaken.

Praktisch:

  • Schrijf je in via volgend online formulier.
    • Je wordt op de hoogte gebracht om je affiche en tickets af te halen in S.M.A.K.
    • Het kunstwerk kan tot eind september 2019 blijven hangen.

Een groots stads-event, geïnitieerd door het S.M.A.K., verwezenlijkt ism PUUR Gent, de Gentse sfeergebieden en Marchitect.

Voor inwoners van Gent

Je kan zonder inschrijven langskomen en je exemplaar afhalen aan de balie.

  • Jij toont 1 affiche met een kunstwerk.
  • De lay-out en het printwerk worden door S.M.A.K. verzorgd.
  • Je komt je persoonlijke affiche afhalen aan de balie.
  • Je doet mee aan de grote mediacampagne #smakisteklein
  • Je wordt zelf één van de unieke locaties die een werk mag huizen tijdens dit groot verjaardagsfeest en wordt deel van de Gentse kunststad.

Kunstwerken staan in het depot

Op dit moment toont S.M.A.K. ongeveer 200 werken uit de collectie in de tentoonstelling ‘De Collectie (I): Highlights for a Future’, zowel in S.M.A.K. als MSK. Van iconische werken van onder meer Panamarenko, Francis Alÿs, Marcel Broodthaers, Mark Manders tot minder bekende parels van bijvoorbeeld Sophy Nys, Charbel-joseph H. Boutros, Nina Canell en Pascale Marthine Tayou.

De achterliggende dimensie van deze actie en de tentoonstelling is de nood om in Gent een volwaardig gebouw voor hedendaagse kunst te creëren, zodat de collectie zowel in het depot als in het museum in de beste omstandigheden kan worden bewaard als gepresenteerd.

Vragen? Mail naar eline@smak.be.

1.Aug.19
Word Vriend van S.M.A.K.
made by