Tentoonstelling EXIT van Kris Martin verlengd

Kris Martin, Altar, foto; Dirk Pauwels
i
Kris Martin, Altar, foto; Dirk Pauwels

Het themajaar 'OMG! Van Eyck was here' wordt met zes maanden verlengd. Ook de tentoonstelling EXIT van Kris Martin in S.M.A.K. wordt verlengd tot minstens 30 augustus 2020.
 

OMG! Van Eyck was here, het themajaar waarmee Gent zijn grootste Vlaamse meester een jaar lang hulde brengt, wordt met zes maanden verlengd. Dat heeft het Gentse stadsbestuur beslist.

Tot eind juni 2021

In het kader van de strijd tegen de verspreiding van het COVID-19-virus liggen alle activiteiten van het Van Eyck-jaar momenteel stil. Om een overvol programma komend najaar te vermijden en om geen initiatieven verloren te laten gaan, heeft het Gentse stadsbestuur beslist om het Van Eyck-jaar met 6 maanden te verlengen.

Veel organisatoren en initiatiefnemers zien hun maandenlange – soms zelfs jarenlange – harde werk door de coronacrisis in het water vallen. Om hen niet in de kou te laten staan en de fantastische projecten en activiteiten die op poten zijn gezet de Gentenaars en bezoekers niet te onthouden, leek het ons evident om na de maatregelen een doorstart te geven aan het themajaar.

Sami Souguir , schepen van Cultuur

Expo's S.M.A.K. en Design Museum verlengd

Wij verlengen de retrospectieve tentoonstelling ‘EXIT’ van Kris Martin, de Belgische kunstenaar die met verwondering naar het werk van de gebroeders Van Eyck kijkt. Bezoekers krijgen al zeker tot 30 augustus 2020 de mogelijkheid om de expo, die na amper een week noodgedwongen de deuren sloot, mee te pikken.

Ook ‘Kleureyck. Van Eycks kleuren in design’, de expo van Design Museum Gent over het bijzonder kleurgebruik van Jan van Eyck, wordt verlengd tot 21 februari 2021. 

Meer informatie over het volledige programma rond het Van Eyck jaar vind je hier. 

in categorie: Tentoonstelling

Richtlijnen voor een vlot bezoek tijdens COVID-19

>