Verboden boven de 18 | Wegens groot succes: litho's pas eind november klaar

Verboden boven 18 foto Zaza Bertrand 4

Verwacht je kind een litho vanuit Nieuw-Zeeland? Dan zal die nog even geduld moeten hebben: door het grote succes liep de productie vertraging op. Een ideaal Sinterklaascadeau! 

In augustus en september 2019 konden kinderen tot 18 jaar een litho kopen in de tentoonstelling 'Verboden boven de 18'. Jullie hebben massaal kunstwerken aangekocht: er werden maar liefst 2 645 litho's verkocht. Daarom heeft de productie vertraging opgelopen waardoor je de litho pas eind november 2019 in de postbus mag verwachten.

Bekende actuele kunstenaars uit alle hoeken van de wereld hadden speciaal voor deze 'Verboden boven de 18*' steendrukken (litho’s) gemaakt. Ook 16 Belgische kunstenaars – waaronder Guillaume Bijl, Chantal Chapelle, Jacques Charlier, Leo Copers, Luc Deleu, Michel François, Ann-Veronica Janssens, Sven ’t Jolle, Johan Tahon, Luc Tuymans, Koen Van den Broek, Anne-Mie Van Kerckhove - hebben in de loop van de jaren meegewerkt aan dit project. Van elk van deze kunstenaars van eigen bodem stelden we 3 kunstwerken tentoon.

Kinderen kochten zelf een kunstwerk

De bezoekers vonden ook informatie over hoe steendruk in zijn werk gaat. Bij het kunstwerk dat hen het meest prikkelt, vroegen we hen om te verwoorden waarom dat zo is en welke titel ze zich erbij verbeeldden. Bovendien konden de jonge kijkers aan een budgetvriendelijke prijs (45 euro) een of meerdere kunstwerken kopen.

*‘Verboden boven de 18’ is een initiatief van de Nieuw-Zeelandse Muka Studio & Gallery, een atelier en tentoonstellingsruimte in Auckland gespecialiseerd in steendruk, dat werd opgericht door het Vlaamse echtpaar Magda Van Gils en Frans Baetens. '

7.Nov.19
Word Vriend van S.M.A.K.
made by