Video 'Deel 2 : inleiding' I Live performances in het kader van de tentoonstelling 'Uit de collectie: Sol LeWitt'

Deel2 beeld def

Op vrijdag 26 juni brachten zeven kunstenaars live performances tegen de achtergrond van ‘Wall Drawing Nr.36', de muurtekening van Sol LeWitt.

PERFORMANCE - 'Deel 2: Inleiding' | In het kader van de tentoonstelling 'Uit de Collectie: Sol LeWitt'Live performances met kunstenaars:

Angel Vergara
Ben Benaouisse
Honoré d'O
Benjamin Verdonck (in absentia)
Michiel Alberts
Loek Grootjans
Bart Stolle

Curatoren: Philippe Van Cauteren en Ben Benaouisse

Bekijk hier de video van de performances, door Griet Teck:

In mei 2013 vroeg Phillippe van Cauteren (S.M.A.K.) zeven kunstenaars, die in hun werk de grens tussen beeldende kunst en theater opzoeken, een live performance op te voeren in het Cultureel Centrum van Dendermonde. “Deel 1 : Inleiding” was een hommage aan Mohamed Bouazizi, de Tunesische straathandelaar die zichzelf, uit protest, in brand stak en hierdoor de Jasmijnrevolutie en talrijke manfestaties in de Arabische wereld ontketende.

Op vrijdag 26 juni, kwamen dezelfde kunstenaars terug samen in “Deel 2 : Inleiding” voor een avond met live performances. ‘Wall Drawing Nr.36 / Intersecting Bands of four Colors (Black – Blue – Red – Yellow) from four Directions – 90 cm wide (symmetrically)’ (1970), de muurtekening van Sol LeWitt, vormde de achtergrond van het gebeuren. De principes bleven dezelfde : een open voorstel, eenvoudig, een ode aan het moment, aan de kleine gebeurtenis, de gelijktijdigheid, de interactie met het publiek.

27.Jun.15
Word Vriend van S.M.A.K.
made by