Volg de boekpresentatie EXIT van Kris Martin hier live op zaterdag 2 oktober 2020 om 15:00

Titus Simoens juli2020 629

De presentatie van het boek EXIT in S.M.A.K. is volzet. Het gesprek tussen Kris Martin en Luc Derycke kan je via deze online link op zaterdag 3 oktober 2020 om 15:00 volgen.  

Borgerhoff & Lamberigts bracht in het voorjaar het boek 'Exit' uit, over het oeuvre van Kris Martin. Tijdens het festival 9000 Boeken gaan Kris Martin en Luc Derycke van de uitgeverij in gesprek met elkaar.

Deze rijkelijk geïllustreerde catalogus geeft een overzicht van alle kunstwerken uit deze retrospectieve tentoonstelling aangevuld met een interview met de kunstenaar en een duidende tekst van S.M.A.K.-directeur Philippe Van Cauteren.

‘Mijn brein is mijn studio. Ik ben een conceptueel kunstenaar pur sang en ik heb dus niet echt een studio nodig.’

De voorbije twintig jaar toonde Kris Martin zijn werk vooral in het buitenland. In het S.M.A.K. in Gent kan je voor het eerst in eigen land kennismaken met zijn sprekende oeuvre. De tentoonstelling EXIT is er tot 3 januari 2021 te bezoeken. De kunstenaar creëert aan de hand van objecten beelden die vragen oproepen over dood, vergankelijkheid en identiteit. Literatuur en mythes zijn de belangrijkste inspiratiebronnen.

Technische kenmerken:

  • Auteurs: Kris Martin, Philippe Van Cauteren, Jens Hoffmann, Tim Vanheers
  • Prijs: 39,50 euro
  • MER is de Art Imprint van Borgerhoff & Lamberigts.
  • Bookshop S.M.A.K.

Kris Martin (1972, Kortrijk, België) is een Belgische conceptueel beeldend kunstenaar die woont en werkt in Gent. Zijn kunstwerken worden internationaal tentoongesteld in instituten als het Kunstmuseum Bonn (Duitsland), Tate Modern londen (Engeland), Centre Pompidou Parijs (Frankrijk), Moma P.S.1 New York (Verenigde Staten) en vele anderen. Hij werkt samen met König Galerie in Berlijn (Duitsland) en Sean Kelly Gallery in New York (Verenigde Staten).

in categorie: In de kijker

2.Okt.20
Word Vriend van S.M.A.K.
made by