Zes witte vlaggen uit dankbaarheid en hoop | #HealthForAll

Gevelvlaggen crop 2000px

Ze wimpelen vandaag op vele gebouwen: van het Koninklijk Paleis in Laken, over de Sint-Baafskathedraal in Gent tot uit menig slaapkamerraam. Ook aan de zes vlaggenstokken op de dakrand van S.M.A.K. wappert alleen maar wit.

Uit dankbaarheid voor de helden op het terrein: van zorgverleners, poetshulpen tot de mensen in de voedselketen en technisch personeel. Volgens Wikipedia staat de witte vlag als symbool voor vrede, wapenstilstand en overgave. Laat het nu dat laatste zijn wat we nu volop doen: ons overgeven aan een onzichtbaar monster dat ons op de proef stelt. Dat ons niet toelaat onze naasten te omhelzen, vrienden te zien, samen te sporten en te ontspannen of te genieten van al dat moois in een museum… We worden vandaag teruggedrongen 'in ons kot'. Een noodgedwongen terugkeer, een introspectie waarbij het essentiële snel bovendrijft. In deze omstandigheden voelen we des te meer de nood aan cultuur en het prikkelende gebaar van een kunstenaar. 'Kijk' tijdens je dagelijkse wandeling of fietstocht naar al die wapperende vlaggen en denk aan elkaar. Aan hoe goed we dit allemaal volhouden, om die curve te blijven afvlakken of te laten dalen. We hopen je snel terug te zien en je hartelijk terug te ontmoeten tussen de schoonheid en de troost in het museum.

World Health Day

Elk jaar op 7 april is het ook #worldHealthDay. Vandaag zetten we verpleegsters en vroedvrouwen nog wat extra in de kijker.

"April 7 of each year marks the celebration of World Health Day. From its inception at the First Health Assembly in 1948 and since taking effect in 1950, the celebration has aimed to create awareness of a specific health theme to highlight a priority area of concern for the World Health Organization.

Over the past 50 years this has brought to light important health issues such as mental health, maternal and child care, and climate change. The celebration is marked by activities which extend beyond the day itself and serves as an opportunity to focus worldwide attention on these important aspects of global health".

#SupportNursesAndMidwives

7.Apr.20
Word Vriend van S.M.A.K.
made by