EXTRA MUROS I Museumcultuur Strombeek - Gent | Daniel Buren: A Tiger Cannot Change Its Stripes (1)

9.Jan.16
10.Feb.16
Daniel buren web

Deze voorjaarstentoonstelling in 3 delen focust op de Franse kunstenaar Daniel Buren. In deel 1 is er werk te zien van Daniel Buren, Krijn de Koning, Simon Hantaï, Athina Ioannou, Michel Parmentier en Jacques Villeglé.   

DANIEL BUREN: A TIGER CANNOT CHANGE ITS STRIPES

Parallel met de tentoonstelling Daniel Buren. Une Fresque in Bozar (19.02 - 22.05.2016) van de in Parijs wonende Franse kunstenaar Daniel Buren (1938) – één van de invloedrijkste kunstenaars sedert de jaren zestig – presenteert Museumcultuur Strombeek/Gent een drieluik in nauw overleg met de kunstenaar waarin tal van facetten van zijn zeer ruime oeuvre zullen worden belicht op basis van zijn wereldberoemde strepenmotief van 8,7 cm. In deze reeks wordt aandacht besteed aan Daniel Burens invloeden en generatiegenoten (zoals wijlen Simon Hantaï, Michel Parmentier en Jacques Villeglé) en zijn invloed op een jongere generatie (Athina Ioannou en Krijn de Koning). Daarnaast belichten we zijn performatieve werk en zijn ingrepen in de openbare ruimte, ook in ons land. Daniel Buren zelf realiseert een nieuw werk in situ.

Meer informatie over deze tentoonstelling, klik hier.

MUSEUMCULTUUR STROMBEEK - GENT 2013-2016

Sinds januari 2013 werkt Cultuurcentrum Strombeek structureel samen met S.M.A.K., het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent. Voor een periode van vier jaar zal het Cultuurcentrum onder de noemer Museumcultuur Strombeek/ Gent jaarlijks twee projecten realiseren (een drieluik in het voorjaar en een tweeluik in het najaar) waarin een bepaalde thematiek wordt uitgediept. Dit gebeurt aan de hand van de collectie van S.M.A.K., die bestaat uit meer dan 2.000 werken en een periode van pakweg zestig jaar omspant. De werken uit de collectie van S.M.A.K. worden aangevuld met werken uit privécollecties en nieuwe producties. Museumcultuur Strombeek/ Gent is een unieke interregionale samenwerking met als doel een nieuw publiek in contact te brengen met de recente kunstgeschiedenis op basis van de rijke collectie van S.M.A.K. Museumcultuur Strombeek/ Gent is een concept van Cultuurcentrum Strombeek. De uitwerking en organisatie vinden plaats in nauwe samenwerking met S.M.A.K. Gent.

Alle tentoonstellingen
Word Vriend van S.M.A.K.
made by