Ghost Shift

11.Dec.09
30.Jan.10

S.M.A.K. presenteert de installatie Ghost Shift van videokunstenaar / installatiekunstenaar Stefaan Dheedene. 

De installatie bestaat concreet uit een grote houten vitrine met daarin een cirkelzaagmachine, een kopieertoestel en zaagmeel opgesteld.

Op een sokkel naast de vitrine liggen onregelmatig gevormde sneetjes hout en een stapel A4-bladen waarvan de achterkant wit is, de voorzijde een variabele reeks van wit naar nagenoeg volledig zwart.

Bovengenoemde opstelling is het residu van een reeks gebeurtenissen die vooraf gingen: Stefaan Dheedene activeerde – niet alleen maar met twee – de attributen. De kunstenaar ging met hout en cirkelzaag aan de slag om zo klein mogelijke blokjes hout te zagen. Zijn compagnon kopieerde ondertussen in dezelfde vitrine een wit A4-blad opnieuw en opnieuw. Elk gekopieerde pagina werd op zijn beurt gekopieerd tot er een quasi volledig zwart blad uit de machine rolde. Zaagmeel werd op den duur ‘beeldbepalende’ stoorzender. Ghost Shift wordt door het S.M.A.K. gepresenteerd als ware het een stoffige, achtergelaten machine in een fabriek. De productie ligt stil, de afgeleverde producten liggen er als stille getuigen bij.

Alle tentoonstellingen
Word Vriend van S.M.A.K.
made by