Jan Van Imschoot The End Is Never Near

7.Okt.23
3.Maa.24
Jan Van Imschoot, L’échange des bêtises, 2021, Courtesy Templon, Parijs, Brussel, New York

Met 'The End Is Never Near' brengt S.M.A.K. een eerste uitgebreide overzichtstentoonstelling van de Belgische schilder Jan Van Imschoot.

Het werk van Jan Van Imschoot is opgebouwd rond historische thema’s uit de literatuur en de kunstgeschiedenis, en slaat een brug naar voorgangers, zoals Caravaggio, Tintoretto, Goya, Manet, en anderen. De kunstenaar gaat een voortdurende dialoog aan met het verleden, waarin hij zich, met een dosis cynisme, vaak richt op fenomenen of figuren die zich in de marge van de hedendaagse maatschappij bevinden.

Er worden een 90-tal schilderijen samengebracht van zijn beginperiode tot vandaag, wat maakt dat deze tentoonstelling de grootste tentoonstelling is van Jan Van Imschoot tot nu toe, zowel nationaal als internationaal.

Curator: Dieter Roelstraete.

Cover publicatie Jan Van Imschoot

In aanloop van de tentoonstelling verscheen in december 2022 de monografie Jan Van Imschoot – The End Is Never Near. In deze publicatie die diepgravende essays van Selen Ansen, Dieter Roelstraete, Alain Tapié en Philippe Van Cauteren bevat, evenals een uitgebreid gesprek tussen de kunstenaar en Hendrik Folkerts zijn meer dan 200 werken van Jan Van Imschoot opgenomen.

Uitgever: Mercatorfonds / Vormgeving: Atelier Sven Beirnaert / Een samenwerking tussen Galerie Templon, Mercatorfonds en S.M.A.K. Te koop in de bookshop van S.M.A.K.

Boekpresentatie op 12.Feb.2023
Alle tentoonstellingen
Word Vriend van S.M.A.K.
made by