Speaking Badly about Stones

20.Jun.14
13.Sep.14
Prieto004 web

Wilfredo Prieto (°1978, Sancti Spiritus) is een van de meest veelbelovende jonge kunstenaars uit het hedendaagse Cuba.

Hij wordt vaak omschreven als een ‘barokke minimalist’: met een minimum aan vorm en materiaal bereikt hij een maximum aan verhalende kracht, betekenis en emotie.

Prieto’s werk is echter nooit zwaar op de hand, integendeel. Hoewel hij de sociaal-politieke thema’s van zijn vaderland Cuba (en de rest van de wereld) niet schuwt, blijft zijn werk humoristisch, poëtisch en licht. ‘Speaking Badly about Stones’ brengt voor het eerst een dwarsdoorsnede van Wilfredo Prieto’s artistieke praktijk van de laatste vijftien jaar. Daarnaast focust de tentoonstelling op het onderbelichte maatschappijkritische aspect in Prieto’s oeuvre, dat relevante actuele thema’s aan de orde stelt zoals (overdreven) consumptiedrang, energieverspilling en (hyper)kapitalisme.

Monografische overzichtspublicatie In het kader van deze tentoonstelling werd de eerste monografische overzichtspublicatie van het werk van Wilfredo Prieto (van 1999 tot 2014) uitgegeven. De catalogus bevat teksten van Gerardo Mosquera, Guillaume Dessanges, Gabriël Orozco, Wilfredo Prieto en Thibaut Verhoeven. Het boek werd gepubliceerd door Mousse Publishers, Milaan, in coproductie met S.M.A.K., Gent, en Kunstverein Braunschweig, Braunschweig, met de steun van Gallery NoguerasBlanchard, Barcelona/Madrid, Gallery Annet Gelink, Amsterdam, Gallery Kurimanzutto, Mexico, en Fundación Botín Santander, Madrid. De tentoonstelling 'Speaking Badly about Stones' werd gerealiseerd in samenwerking met Mervielde, Declercq, Bulterys en 'Acción Cultural Espanola'.

Alle tentoonstellingen
Word Vriend van S.M.A.K.
made by