9000Boeken Gents Boekenfestival

6.Nov.21 tot 7.Nov.21
9000boeken

In Gent organiseren diverse spelers een eigenwijs boekenfestival met lezingen, workshops en signeersessies. In S.M.A.K. vinden verschillende activiteiten plaats, waaronder een alternatieve boekenbeurs met diverse uitgeverijen.

Programma zaterdag 6.Nov.2021

Posture editions Karel Duerinckx
  • 11:00 - Presentatie van het boek 'Kunst en Openbaarheid?' (Art and Publicness?) met Michel De Wilde (Stichting Kunstboek), Eglé Budvytyté, Afaina de Jong, Emilio Lopez-Menchero en Stef Van Bellingen als moderator. In het Engels. Registreer hier.
  • 14:00 - Presentatie van het nieuwe boek van Werner Mannaers (MER). Werner Mannaers werd geboren in Botswana op 6 augustus 1954 en woont en werkt in Antwerpen. Hij is beeldend kunstenaar, ‘Buddleja-kenner’ en ornitholoog. Voor Werner is schilderen een noodzaak, een addictie. Zijn werk is zowel autobiografisch als existentieel. Zijn nieuwe boek 'We are not talking about the sex pistols' wordt voor het eerst voorgesteld in S.M.A.K. Een oeuvre van 280 bladzijden vol (pseudo)filosofische quotes, vol kleur, vol verleiding (“Und wie fällt man in die Liebe”), vol “I want to eat the sunset”, vol (zelf)reflectie, en “Painting Potatoes”. Meer informatie hier. Hieruit volgt een gesprek tussen Philippe Van Cauteren en de kunstenaar, aangevuld met een voordracht van Wouter Feyaerts. Registreer hier.
  • 16:00 - Presentatie One way or another van Posture Editions. De uitgevers gaan in gesprek met Christophe van Gerrewey. De publicatie is de titel van de allereerste Posture Pockets en de gids bij de gelijknamige tentoonstelling die loopt in het Gentse S.M.A.K. van 30 oktober tot 28 november 2021. De onafhankelijke uitgeverij – Posture Editions – ontstond in 2011 en publiceerde inmiddels 47 kunstenaarsboeken op A4-formaat. Registreer hier.


Programma zondag 7.Nov.2021

2012 JOHAN DE WILDE III
  • 11:00 - Gesprek naar aanleiding van de schenking van de tekeningen van Danny Bergeman aan de S.M.A.K collectie. Jo Coucke (moderator) gaat in gesprek met Dominique Nuyttens, Pierre Muylle, Simon Delobel en Philippe Van Cauteren. Registreer hier.
  • 14:00 - Johan De Wilde over 'Hands of Time'. Een gesprek tussen beeldend kunstenaar Johan De Wilde en S.M.A.K.- directeur Philippe Van Cauteren over het hoe en waarom van de drie 'Hands of Time'-boeken met een inleiding door Ory Dessau. Registreer hier. Meer informatie hier.


Kleine Catalogus van de Collectie van S.M.A.K. en De Tentoonstelling

Kleine Catalogus Stapel

Naar aanleiding van de 'Kleine Catalogus van de Collectie van S.M.A.K.' dat in 2020 verscheen, is nu De Tentoonstelling te zien in S.M.A.K.

Net als het boek werd De Tentoonstelling met meer dan 500 kinderen en jongeren samengesteld, een unicum in de museumwereld. De volledige eerste verdieping wordt ingenomen door 80 van de 150 kunstwerken uit de catalogus. De tentoonstelling gaat over het kijken naar en het ervaren van kunst.Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by