One way or another 10 jaar Posture Editions

Posture editions

One way or another is een tentoonstelling met werk van de 42 kunstenaars waarmee Posture Editions de afgelopen 10 jaar een boek maakte. Deze onafhankelijke uitgeverij van kunstenaarsboeken, opgericht in 2011, publiceerde inmiddels 47 boeken op A4-formaat. De publicatiereeks is kunnen groeien dankzij het enthousiasme van vele kunstenaars, schrijvers, musea, curatoren en lezers.

Nikolaas Demoen, Katrien Daemers en Stien Stessens laten zich in de keuze voor kunstenaars leiden door hun persoonlijke intuïtie en nodigen steeds een schrijver uit om een tekst te schrijven in relatie tot het beeldend werk.

Jonge goden, volwassen iconen, buitenbeentjes en vergeten kunstenaars wisselen elkaar af op onvoorspelbare wijze en zonder enige objectieve coherentie.

De Posture Editions bewandelen geen rechtlijnige weg, maar maken cirkelbewegingen, omwegen, gaan in een doodlopend straatje, komen over het veld aangelopen en vormen daardoor een verrassend diverse plattegrond van de hedendaagse kunst in België.

One way or another is ook de titel van de allereerste Posture Pockets.

Posture Editions start hiermee een parallelle reeks op romanformaat. In dit eerste nummer, nummer 0, worden alle Posture Editions van de afgelopen tien jaar in volgorde van verschijnen voorgesteld door de cover, een binnenpagina en een tekstfragment te reproduceren.

Zowel de tentoonstelling in S.M.A.K. als het boek volgen de logica van een tijdslijn, waardoor het boek kan gelezen worden in de volgorde van de tentoonstelling en de tentoonstelling is opgebouwd volgens de logica van het boek.


Praktische informatie
4.Okt.21
Word Vriend van S.M.A.K.
made by