Artist Talk Adam Leech

3.Okt.21
Adam leech portret

Adam Leech is sinds 2020 residentiekunstenaar in S.M.A.K, waar hij nu dat traject afsluit met de tentoonstelling ‘De Gids’. Op zondag 3 oktober 2021 is hij te gast bij ons voor een gesprek met curator Tanja Boon.

Adam Leech is sinds 2020 residentiekunstenaar in S.M.A.K. Op zondag 3 oktober gaat hij in gesprek over dit artistieke traject waarvan het resultaat momenteel te zien is in de tentoonstelling De Gids.

Via een nieuw videowerk en een schilderijenreeks biedt de tentoonstelling een fascinerende verkenning van het menselijke bewustzijn in relatie tot de plek van het museum. Samen met curator Tanja Boon bespreekt de kunstenaar de lectuur, gesprekken en artistieke productie die zijn residentie, en meer bepaald zijn onderzoek naar de waarneming van de museumbezoeker, kaderden.

Tijdens zijn residentie creëerde hij een artistiek kader waarbinnen gesprekken gevoerd werden met museummedewerkers en bezoekers. Die gesprekken voedden zijn verkenning van de menselijke geest en de wijze waarop deze ervaringen, relaties en emoties produceert. Op speculatieve wijze verbond hij zijn bevindingen met wetenschappelijke these, empirische bevindingen en psychologie.

Nog tijdens zijn residentie maakte Leech verder een onconventionele bezoekersgids in de vorm van een reeks YouTube-tutorials en ontwikkelde hij een psychologisch experiment over de museale ervaring in samenwerking met de faculteit Psychologische Wetenschappen van de Universiteit Gent.

Praktische informatie
  • Zondag 3 oktober 2021 om 11:00.
  • De artist talk is gratis.
  • Reserveer je plek via reservation@smak.be.


Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by