Massimo Bartolini Boekvoorstelling Hagoromo

12.Maa.23
Bartolini Publication1

Op zondag 12 maart 2023 wordt het boek 'Hagoromo' van Massimo Bartolini voorgesteld. De kunstenaar gaat in gesprek met curator en kunstcriticus Luca Cerizza.

Massimo Bartolini ph r gala

Hagoromo schetst het artistieke leven van Massimo Bartolini van 1989 tot 2022 en is de grootste publicatie ooit gewijd aan de beroemde Italiaanse kunstenaar.

In het Japanse Nō theater is Hagoromo de titel van een toneelstuk over de visser Hakuryo en Tennin, een dansende geest met magische mantel van feniksveren. Massimo gebruikte deze titel voor de naam van het kunstwerk dat hij als eerste volwassen werk beschouwt en wordt nu gebruikt als titel van deze nieuwe publicatie. Het boek bevat de verschillende fases van zijn meer dan dertigjarige artistieke carrière die in chronologische volgorde wordt weergegeven.

De publicatie is bedoeld als gids om zich te oriënteren in zijn veelzijdig onderzoek, bestaande uit een ongelooflijke verscheidenheid aan talen en materialen: van performatieve werken tot tekeningen; van grote openbare installaties tot kleine schetswerken die in het atelier zijn samengesteld; van geluidssculpturen tot foto's en video's.


In opdracht van en gecoördineerd door Centro per l'arte contemporanea Luigi Pecci, Prato, geredigeerd door Luca Cerizza en Cristiana Perrella, en uitgegeven door NERO, Hagoromo. Massimo Bartolini krijgt de steun van de Italiaanse Raad (10e editie, 2021), een programma ter promotie van Italiaanse hedendaagse kunst in de wereld door het Directoraat-Generaal voor Hedendaagse Creativiteit van het Italiaanse Ministerie van Cultuur.

Praktische informatie
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by