Boekvoorstelling Danny Bergeman | The Zandberg Drawing

8.Sep.19
Zandberg cover final

Op zondag 8 september wordt het boek “The Zandberg Drawing / 2011-2018” van Danny Bergeman voorgesteld.  Danny Bergeman, een kunstenaar met het syndroom van Down, Jo Coucke (kunsthistoricus) en Peter Van Hecke (Artistiek Mentor Danny) gaan in gesprek met elkaar. 

De voorstelling van het boek “The Zandberg Drawing / 2011-2018” wordt gekaderd door een gesprek met Jo Coucke (kunsthistoricus) en Peter Van Hecke (Artistiek Mentor Danny). Er zal ook een relevante selectie uit de originele tekeningen te zien zijn.

Danny Bergeman (Izegem, 10 september 1960 / leeft in Bissegem) is een kunstenaar met het syndroom van Down. Hij werkte zeven jaar lang intensief aan het boek in kunstwerkplaats De Zandberg. Het is zijn levenswerk waarin hij een reflectie neerschrijft op zijn onderzoek in kunstboeken, catalogi en tijdschriften. In de poging om dit commentaar te leveren, ontwikkelt hij een abstract geometrisch notitiesysteem. Hij scant boeken afbeelding per afbeelding, abstraheert elk beeld en inventariseert het in een niet-hiërarchisch systeem dat hij van links naar rechts, en lijn per lijn als een tekst opbouwt. “The Zandberg Drawing / 2011-2018” is een facsimile van het originele boek.

“The Zandberg Drawing / 2011-2018” wordt uitgegeven door borgerhoff & lamberigts en bevat tekstbijdragen van Karel De Corte, Jo Coucke en Peter Van Hecke.

Praktische informatie

Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by