Design Fest Gent in Zaal 1: 'Soulhacker' van kunstcollectief CREW

28.Apr.22 tot 30.Apr.22
SH beeld kopie

Design Fest Gent gaat door op verschillende locaties in Gent, waaronder Zaal 1 in S.M.A.K. Op 28, 29 en 30 april 2022 stelt kunstcollectief CREW het onderzoeksproject 'Soulhacker' voor.

De kunstenaars van CREW exploreren de artistieke mogelijkheden van technologieën als Virtual Reality - VR - en Mixed Reality al sinds 1996.

Welke rol kunnen kunst en VR spelen in de behandeling en de genezing van psychisch lijden? Dat is de vraagstelling van hun nieuwe onderzoeksproject 'Soulhacker'. Het collectief ontwikkelt virtuele ruimtes waarin neurologen en neuropsychiaters van Brai3n patiënten met diverse psychopathologieën zullen begeleiden en behandelen.

'Soulhacker' grijpt terug naar de hypnotherapie van Dr. Milton Erickson waarbij hij dialogiseerde met zijn cliënten en patiënten aan de hand van metaforen, contradicties en symbolen, eerder dan instructies. Een ‘indirecte hypnose’ kan ook verkregen worden door gebruik te maken van VR. Belangrijk daarbij is dat de patiënt ook zelf met deze metaforen aan de slag te gaan tijdens de therapie.

Benieuwd? Tijdens Design Fest Gent is een deel van het Soulhackeronderzoek – VR-gewijs – te beleven in het S.M.A.K.

Ontdek het volledige programma van Design Fest Gent
Praktische informatie
  • Donderdag 28 april, vrijdag 29 april en zaterdag 30 april 2022.
  • Tussen 10:00 en 17:00.
  • Zaal 1, S.M.A.K. (links van de balie).
  • Toegang is gratis. Dit ticket geeft geen toegang tot de POPART-art tentoonstelling. Via deze link kan je jouw bezoek aan S.M.A.K. boeken.
  • Reserveer je plek via via deze link.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by