Film Fest Gent vertoning 2x25

tot 21.Okt.23
Anne Dudley x Stijn Coninx Film Fest Gent

Film Fest Gent viert zijn 50ste verjaardag met 25 kortfilms van nationaal en internationaal talent. Deze zijn tijdens de openingsuren van het museum doorlopend te zien.

25 componisten – waaronder Colin Stetson, Tsar B en Howard Shore – werden uitgenodigd om een kort muziekstuk te schrijven. Vervolgens lieten 25 filmmakers – onder meer Paul Schrader, Jia Zhangke, Stijn Coninx en Ildikó Enyedi – zich door de muziek inspireren om een kortfilm te maken.

Muziek kan een enorme impact hebben op een film. Toch worden componisten vaak laat bij een filmproject betrokken. Ze maken hun muziek altijd in functie van het beeld. Voor dit jubileumproject keerde Film Fest Gent de rollen om. De filmmakers kregen enkele muziekstukken te horen en maakten daaruit hun keuze. Pas wanneer de kortfilm af was, werd de naam van de gekozen componist onthuld.

Om een creatieve kruisbestuiving te garanderen, bracht het festival enkel regisseurs en componisten bij elkaar die nog nooit hadden samengewerkt. Ook geografisch werd gezorgd voor een grote diversiteit, met filmmakers en componisten uit onder meer Guatemala, Ethiopië, Georgië, Schotland, de Filippijnen, Tunesië, Portugal en Japan.


Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by