Gavin Bryars Ensemble - Two days to remember

15.Dec.23 tot 16.Dec.23
Gavin Bryars

In 1986 opende het net opgerichte Gavin Bryars Ensemble het kunstenfestival OFF OFF, georganiseerd door MSK en het Museum voor Hedendaagse Kunst (de voorloper van S.M.A.K.). Ter ere van de 80ste verjaardag van de componist nodigt Ha Concerts hem opnieuw uit. Twee dagen lang duiken we samen in het leven en werk van deze iconische Britse componist en muzikant.

Gavin Bryars staat voor altijd te boek voor baanbrekend en diep ontroerend werk als The Sinking of the Titanic (1969) en Jesus' Blood Never Failed Me Yet (1971) - waar ooit Tom Waits zijn stem aan leende.

Om hem te eren in zijn 80ste levensjaar bundelen Ha Concerts, MSK en S.M.A.K. de krachten voor een drieledig programma.

Op vrijdagavond is er een re-enactment van het allereerste concert van het Gavin Bryars Ensemble dat in 1986 plaatsvond in de hemicyclus van het MSK. Voor het festival OFF OFF wisselde het museum toen werk uit met het Museum voor Hedendaagse Kunst, waardoor de hedendaagse kunst in dialoog ging met de traditie.

Het was een legendarische avond met prachtige muziek in intieme kring, omringd door eeuwenoude kunstwerken en verhalen. Deze avond recreëren we in december. In een deels nieuwe bezetting brengt Gavin Bryars samen met zeven andere muzikanten legendarische stukken als My First Homage en Sub Rosa weer tot leven in het hart van het MSK.

Zaterdagvoormiddag is er een gesprek met Gavin Bryars in het auditorium van het MSK, gemodereerd door Klara-radiomaker en presentator Lies Steppe.

Op zaterdagavond verkent Gavin met zijn ensemble enkele van zijn meest iconische werken, en die komen in de verfijnde akoestiek van de concertzaal bij Ha Concerts maximaal tot hun recht. Muzikaal gemeengoed gespeeld door the master himself.

Gavin Bryars Ensemble
Morgan Goff, Nick Barr (altviolen), Roger Heaton (klarinet, basklarinet), James Woodrow (elektrische gitaar), Audrey Riley (cello), Gavin Bryars (keyboard, bas), Yuri Bryars (piano, bas), Alexandra Tchernakova (piano)

Kies je favoriete avond uit of combineer ze. Leer deze muziek kennen of duik dieper. Hoe dan ook, dit worden twee dagen om nog lang te herinneren.
Tickets & info
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by