GIF - GHENT INTERNATIONAL FESTIVAL

tot 30.Jan.22
Facebook 1920 x 1080 px

The city is the platform. The platform is the city.

Een aantal Gentse kunstenorganisaties bundelt de krachten voor GIF, een nieuw tweejaarlijks festival op maat van de stad. Ghent International Festival is een publieke uitnodiging om het onverwachte te omhelzen op en naast de podia die Gent rijk is. Verbeelding is het vertrekpunt - verbeelding die per definitie meerstemmig is. Via tijdelijke allianties presenteren we hedendaagse kunst van de meest uiteenlopende kunstenaars, onder het motto: een dag zonder vervoering is een verloren dag.

GIF bouwt voort op een Gentse traditie van openheid en solidariteit waarbij artistieke concepten infiltreren in het dagelijkse leven en waarbij het onderscheid tussen makers en publiek vervaagt. Afspraak in januari 2022 voor de eerste editie!

GIF, een samenwerking tussen Voo?uit, CAMPO, KOPERGIETERY, NTGent, Opera Ballet Vlaanderen & S.M.A.K. Ontdek het volledige programma op https://gif.gent/.

Biënnale van België: De Sokkel

De sokkel

De Biënnale van België, het festival voor Belgische hedendaagse kunst, presenteert in Zaal 1 van S.M.A.K. De Sokkel. De Sokkel is een vrije uitnodiging om je artistiek werk in het museum te tonen. De Sokkel kent geen curator en is enkel onderhevig aan de tijdelijke activator. Neem je kunstwerk mee, plaats het op de sokkel, documenteer het werk en leave no trace. De Sokkel is een opportuniteit en een praktisch antwoord op het moeizaam traject dat een kunstenaar moet doorlopen om ‘erkend’ te worden.

Praktische informatie
  • Doorlopend van 12.Jan.2022-30.Jan.2022.
  • Zaal 1 van S.M.A.K.
  • Gratis.

De Tentoonstelling

Opening De Tentoonstelling Image by Eva Vlonk 5

Kijk naar kunst vanaf een turnmat of verdwaal in een doolhof. De Tentoonstelling is een expositie voor en door kinderen en jongeren. Het boekje 'Kleine Catalogus van de Collectie van S.M.A.K.' diende als uitgangspunt van deze expositie. Daarin zijn alle kunstwerken verzameld die jonge S.M.A.K.-bezoekers van 4 tot 14 jaar selecteerden uit onze collectie. Volgens hen zijn deze werken het meest bijzonder, interessant, gevoelig, verwarrend, mooi, inspirerend... Bezoekers van De Tentoonstelling gaan naar huis met een hoofd vol prikkelende vragen.

Meer over De Tentoonstelling
Praktische informatie
  • Doorlopend van 12.Jan.2022-30.Jan.2022.
  • In S.M.A.K.
  • Boek je ticket hier.

UITGESTELD - CARS BEAT PEOPLE van Denicolai & Provoost

CARS BEAT PEOPLE Denicolai & Provoost

Cars beat People is uitgesteld, aangezien de huidige coronasituatie de organisatie van deze performance niet toelaat.

Cars beat People is een performance uit 2016 van kunstenaarsduo Denicolai & Provoost. Het werk is geïnspireerd door de tegencultuur van de rave-party’s uit de jaren 1980 die aan de regels van de neoliberale maatschappij wilden ontsnappen. In deze spontaan en heimelijk georganiseerde bijeenkomsten stonden elektronische muziek, postindustriële ruimtes en geestverruimende middelen centraal.

Denicolai & Provoost eigenden zich de codes van deze subcultuur toe in een kunstwerk dat als een sociale vorm bestaat en de vrijheidsdrang van weleer celebreert. Deelnemers worden uitgenodigd om met of zonder wagen naar een afgelegen plek in de stad te komen. Daar worden radio’s op eenzelfde zender afgestemd die op dat moment een mix van DJ Yuri Lewitt draait.

In samenwerking met Urgent.fm.

Praktische informatie
  • UITGESTELD.
  • De locatie volgt nog.
  • Gratis.
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by