HOOGSTPERSOONLIJK - 100 jaar Licht en Liefde

tot 3.Dec.23
Campagnebeeld jpg

Licht en Liefde bestaat dit jaar een volle eeuw. ‘HOOGSTPERSOONLIJK!', waarvoor de organisatie te gast is in Zaal 1 van S.M.A.K., kadert binnen dit jubileum. Met het project biedt Licht en Liefde een uniek artistiek proces naar bewustwording van zintuiglijke waarneming, van het eigen zijn en van elkaar.

Bewogen beeld jpg

In een tijdsgeest waarin beeld meer dan ooit aanwezig is en selfies deel uitmaken van ons dagelijks leven, staat Licht en Liefde stil bij de invloed van visuele perceptie op onze identiteitsvorming. Welke impact heeft dit op personen met én zonder visuele beperking? Hoe beïnvloeden onze zintuigen de omgang met elkaar en wat gebeurt er wanneer visuele informatie ontbreekt? ‘In de spiegel kijken’ krijgt een andere betekenis als we zonder onze ogen kijken – als we voelen, ruiken, proeven of bewegen.

Kokeshi zw

Onder leiding van professionele kunstenaars en coaches wordt non-verbale, artistieke expressie gestimuleerd. Deelnemers met een visuele beperking verkennen hun identiteit, waarbij ze hun beperking als kracht inzetten. Ze zoeken naar verbinding met voorwerpen, geluiden, geuren, smaken en ruimte, met aandacht voor beleving, patronen en rituelen. Zo ontstaan vanuit hun zintuiglijke waarneming beelden die de dialoog openen met mensen zonder visuele beperking. Perceptie in diverse vormen spint zich als een rode draad doorheen dit project, waarmee Licht en Liefde iedereen tot reflectie wil uitnodigen.

Lees hier het programma van dag tot dag
Alle activiteiten
Word Vriend van S.M.A.K.
made by